To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [e55a 2.0] slabe ogrzewanie

juras86 - 30-11-2010, 20:15
Temat postu: [e55a 2.0] slabe ogrzewanie
w moim galancie nie dziala prawidlowo ogrzewanie, mala temperatura powietrza wylatujacego z kratek, mechanik wymienil termostat teromstat na nowy. co moze byc nie tak ?
mario_902 - 01-12-2010, 12:01

Jesli termostat jest wymieniony wskażnik pokazuje że jest temperatura odpowiednia lecz z kratek leci chłodne powietrze -powodem moze byc zle działająca nagrzewnica 8)
liczner18 - 01-12-2010, 13:07

zakamieniona nagrzewnica jesli jezdziles na wodzie jakis czas.... moze byc tez zamulona bo np. dostawal sie olej do plynu chlodniczego
juras86 - 01-12-2010, 13:21

liczner18 napisał/a:
zakamieniona nagrzewnica jesli jezdziles na wodzie jakis czas.... moze byc tez zamulona bo np. dostawal sie olej do plynu chlodniczego

wody ten silnik nigdy nie widzial, tylko i wylacznie plyn chlodzacy. silnik nigdy nie byl niesprawny, ani naprawiany.

Krejzi - 01-12-2010, 15:28

u mnie z kolei kiepsko grzeje szybe przednią niby nawiew na max i cieplo niby tez jest ale jak podkladam reke pod szybe to niby cieplo wylatuje ale nie wieje :P szyba odparowuje ale przy tych mrozach teraz góra szyby nie chce odmarznac cyz to cos nienormalnego ? :P
Owczar - 01-12-2010, 16:46

Miałem ten sam problem. Tyle, że u mnie był problem z przepływem. W zeszłym roku w ogóle mi nie grzało. Odwróciłem przepływ przez nagrzewnicę i zaczęło grzać. Po założeniu Webasto miałem w tym roku słabszy przepływ i wróciłem do tego jak było fabrycznie i jest ok.
Sprawdź przewody od nagrzewnicy. Zobacz czy obydwa są jednakowo ciepłe, jeśli tak, a nie grzeje to znaczy że nagrzewnica zamulona. Jeśli jeden jest gorący a drugi bardzo zimny tzn, że problem z przepływem przez nagrzewnicę.
Inna przyczyna to problem z klapą regulującą przepływ zimnego i ciepłego powietrza. Sprawdź czy w zależności od ustawienia temp, zmienia się temp nawiewu.

juras86 - 04-12-2010, 21:14

OK, po niedzieli potestuję i dam znać.