To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [PajeroIII] CD/LOCK nie świeci

VG - 05-12-2010, 15:33
Temat postu: [PajeroIII] CD/LOCK nie świeci
w związku z ciężkimi warunkami śniegowymi zacząłem wykorzystywać tryb 4HLC/4LLC i zauważyłem ze napędy mrygaja i po chwili palą się już wszystkie koła ale nie pali się kontrolka C/D LOCK. Dodam że mam jeszcze RD/Lock i to też działa ok (mryga i po chwili zapala sie na stałe). Chyba że trzeba to jakoś dodatkowo włączyć.
Co może być objawem nie włączania się tego C/D Lock ?

Anonymous - 05-12-2010, 23:42

Sprawdź czy nie spalona żaróweczka .
gildor - 06-12-2010, 15:41
Temat postu: Re: [PajeroIII] CD/LOCK nie świeci
VG napisał/a:
w związku z ciężkimi warunkami śniegowymi zacząłem wykorzystywać tryb 4HLC/4LLC i zauważyłem ze napędy mrygaja i po chwili palą się już wszystkie koła ale nie pali się kontrolka C/D LOCK.
Co może być objawem nie włączania się tego C/D Lock ?

a świeci przy self teście? jak przekręcisz kulczyk przed odpaleniem zapłonu. powinny świecić wszystkie od napędów. no, może z wyjątkiem RD
jak nie świeci, to zmień żaróweczkę.

VG - 07-12-2010, 21:29

a jak się do niej dobrać ? i jaka to żaróweczka zebym nie jezdzil z rozbebeszonymi zegarami :)
gildor - 07-12-2010, 21:43

VG napisał/a:
a jak się do niej dobrać ? i jaka to żaróweczka zebym nie jezdzil z rozbebeszonymi zegarami :)

mozesz kupic w ASO za 17pln. ktos gdzies podawal link do sklepu, ale nie wiem czy z przesyłką bedzie dużo taniej, chyba ze kupisz garść na zapas :)

a dobierzesz sie rozbierajac zegary. dwie śrubki i ramka na wcisk na zatrzaskach. musisz ostrożnie wyciagać, bo zatrzaski łatwo penc :) wyciagaj tak jak siedzą. nie przechylaj góra dół.