[92-96]Lancer CB0 - Spryskiwacze przód - nie działają
Hornet - 05-12-2010, 22:00 Temat postu: Spryskiwacze przód - nie działają Jak w temacie. Padły podczas jazdy.
Płyn jest, po pociągnięciu manetki płyn nie leci, ale wycieraczki zaraz startują.
Z tyłu działa wszystko dobrze....
Ma ktoś pomysł gdzie jest zonk ?
PS. Czy nasze miśki mają 2 pompki od spryskiwaczy ?
londolut - 05-12-2010, 22:14
Hornet, padła ci najprawdopodobniej pompka od spryskiwacza. Są przymocowane na zbiorniczku więc dostęp do tego jest łatwy po zdjęciu filtra powietrza. Sprawdź też bezpieczniki.
PS Pompki są dwie
Hornet - 05-12-2010, 22:22
Wg tego co zdążyłem się zorientować jest jeden bezpiecznik.
A czy te pompki są identyczne, po chodzi mi po głowie pomysł przepięcia kabli i wężyków do czasu aż skombinuje nową pompkę...
Krzyzak - 06-12-2010, 08:01
pompki są identyczne, są 2 - jedna na tył, druga na przód
ta na przód jest zamontowana niżej - żeby był płyn na przednią szybę aż do końca, bo jest ważniejsza od tylnej
pompka kosztuje kilkanaście zł - chyba nawet mam taki zamiennik u siebie
Hornet - 06-12-2010, 16:14
A gdzie można w Gdańsku to kupić, bo na stronce IC nie znalazłem.
Ewentualnie zrobię ci wjazd na chatę
Krzyzak - 07-12-2010, 07:38
zadzwoń do IC albo pojedź na Piekarniczą i coś dopasujesz
ew. pasuje też pompka od citroena, ale niestety szybko się psuje - tańsze zamienniki made in china czy spain są dużo lepsze
miki4x4 - 07-12-2010, 07:46
może dysze zamarzły ?
Ostatnio zostawiłem na zewnątrz bańkę z płynem zimowym do -35. Rano była kostka lodu w środku, a było -11...
robertdg - 07-12-2010, 08:50
EDIT
Hornet - 07-12-2010, 19:37
Zimno na zewnątrz to i coś zamarzło - mój mózg
Pomimo ciemnicy i zimna postanowiłem pogrzebać przy tej pompce, bo bez tego w obecnych warunkach nie da się jeździć. Przyczyna była banalna - zaśniedziałe styki od pompki
Nie brałem tego od początku pod uwagę bo pompka padła podczas jazdy, będąc kilkakrotnie używana, więc przejście musiało być...
Dzięki wszystkim za pomoc Przynajmniej czegoś się dowiedziałem
|
|
|