[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Biegunowość akumulatora
idas - 11-12-2010, 11:40 Temat postu: [CB4 1.6] Biegunowość akumulatora Z racji tego iż akumulator po tygodniowym postoju mi się wyładował przyszła pora na wymianę. Dużo łatwiej dostać akumulatory z prawym plusem, natomiast u mnie znajduje się aku z lewym + ale jest obrócony o 180 stopni tak, że plus wypada tak naprawdę po prawej stronie (ale przez to jest nieco dalej od frontu samochodu). Widziałem na allegro colta z zamontowanym aku prawy +, ale chciałem się dowiedzieć czy wymaga to jakichś przeróbek, czy przewód minusowy nie będzie za krótki. Teoretycznie porty są tylko około 10cm dalej w takim akumulatorze, ale może to być aż 10cm
mirekbdeblin - 11-12-2010, 12:03
Jeżeli Przewody CI wystarczą to nie ma problemu. Pamiętaj tylko że krótki minus to nie problem ale jest jeszcze przewód PLUS, który może być za któtki a nie powinien być żaden przewód naciągnięty. Dodatkowo przy zakupie sprawdż oprócz pojemności akumulatora np. 60Ah jeszcze prąd rozruchu żeby ta 60 miła z 520A a nie 400-440. Ta przykładowa 60 to do miśka benz. do max 1.8cm
Pozdrawiam. NIE kombinuj są ak. z lewym plusem tylko się rozejrzyj.
Piotras88 - 11-12-2010, 23:34
Ja mam teraz z prawym, bo jakoś w lato mi padł i przymierzyłem z mojej starej skodzianki, pasuje jak ulał, ma tylko 52 Ah, ale prądu nigdy nie brakuje (ciągnie dodatkowo klimę, dość mocne głośniki, CB, nawigację i czasami ładowarkę do telefonu ), rozruchowy to chyba 550, ale wiadomo, że większy prąd rozruchowy byłby lepszy...
idas - 12-12-2010, 00:23
Piotras88 napisał/a: | Ja mam teraz z prawym |
Starcza spokojnie przewodu minusowego?:D Plusowy jest dostatecznie długi na bank bo to widać, ale miałem wątpliwości co do minusa:] Jak tak to biorę prawego plusa;]
Piotras88 - 18-12-2010, 00:02
Minusa spokojnie starcza, ale czy on jest oryginalny, czy go ktoś kiedyś przerabiał to nie mam pojęcia. Jutro się przyjrzę.
|
|
|