To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E52A 1.8] centralny sam zamyka, gasnie deska, auto

Markus6 - 11-12-2010, 14:38
Temat postu: [E52A 1.8] centralny sam zamyka, gasnie deska, auto
Witam ostatnio przy większych mrozach zaczęły się dziać dziwne rzeczy z moim galem a mianowicie np dziś rano wsiadam do auta, odpalam, auto pracuje, nagle zamyka się centralny, gaśnie auto i wszystko na desce rozdz. Przycisk centralnego nie reaguje. Przekręcam kluczyk na start kontrolki się nie świecą, przekręcam dalej na rozruch auto odpala i zaświecają się kontrolki. Teraz żeby otworzyć auto centralnym muszę go zgasić. Tak samo dzieje się jak np jadę i włączam sprzęgło żeby zredukować bieg np przed zakrętem gaśnie centralny się zamyka gasną kontrolki, pomaga ponowne odpalenie auta lub czasem odpalenie na biegu choć raz to z biegu nie chciał odpalić tylko po ponownym przekręceniu kluczyka na rozruch wraca do normy ale żeby wyłączyć załączony centralny z mrugającą diodą muszę go gasić.
Coś jest padnięte czy ten typ tak ma przy mrozach większych np powyżej 5?

jacek11 - 11-12-2010, 15:09

Markus6, jeśli masz alarm,to pewnie on steruje centralnym zamkiem.Tam bym najpierw sprawdził :)
Markus6 - 11-12-2010, 15:17

nie ma alarmu, sam centralny na pilota
pipi_ja - 11-12-2010, 15:51

Mi to właśnie wygląda na jakiś alarm wraz z odcięciem zapłonu. Skąd wiesz, że to sam sterownik centralnego, sam montowałeś czy kupiłes tym ustrojstwem?

Po tym jak już silnik zgaśnie wraz z kontrolkami próbowałeś zadziałać coś pilotem? Była jakaś reakcja?

Montowałem kilka alarmów, które bardzo podobnie działały i zazwyczaj do wyłączenia tego potrzebny był ukryty przycisk. Napisz coś więcej, w jakich okolicznościach to sie dzieje bo mi to wyglada na zwykły antynapad.

Markus6 - 11-12-2010, 17:29

Nie montowałem było już jak kupiłem. Pilot wygląda tak: Zamknięcie centralnym nie odcina zapłonu bo auto można odpalić na zamkniętym i mrugającej diodzie (chyba atrapa alarmu). Dzieje się to od czasu do czasu tak jak pisałem przy większym mrozie poniżej -5 stopni. Słyszałem od dwóch znajomych że tak się dzieje przy większych mrozach że czasem wariuje.
pipi_ja - 11-12-2010, 19:09

Pierwsze widze takiego pilota :)
Przyznam się, że nie bardzo mam pojęcie skąd się biorą Twoje problemy. Może ktoś mądrzejszy coś podpowie.

Soner - 11-12-2010, 19:13

Ja bym się uczepił masy. Kontrolki nie powinny mieć nic wspólnego z alarmem i/lub sterownikiem zamka centralnego. Mi też wariuje zamek jak są mrozy, ale jak nagrzeję w samochodzie wraca do normy wszystko. Przyjedź jutro na spota to zajrzę tam.
Markus6 - 11-12-2010, 19:53

Soner napisał/a:
Ja bym się uczepił masy. Kontrolki nie powinny mieć nic wspólnego z alarmem i/lub sterownikiem zamka centralnego. Mi też wariuje zamek jak są mrozy, ale jak nagrzeję w samochodzie wraca do normy wszystko. Przyjedź jutro na spota to zajrzę tam.

Będę na spocie zerkniemy ale tak jak piszesz też jestem zdania że kontrolki nic nie powinny mieć wspólnego z centralnym i potem jak jeździłem było ok tylko rano tak się działo jak auto było zimne