To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mitsubishi Global Small(Nowy Colt?)

Kaucz - 12-12-2010, 19:31
Temat postu: Mitsubishi Global Small(Nowy Colt?)

Cytat:
Małe auta miejskie to kolejny po hybrydowych i elektrycznych układach napędowych przepis wielu koncernów motoryzacyjnych na ekologię. W trend ten celuje także Mitsubishi, które oprócz elektrycznego i-MiEV, planuje produkować pojazd segmentu A.

Na potrzeby projektu małego Mitsubishi przygotowywana jest zupełnie nowa platforma podwoziowa. Samochód będzie napędzany jednostką benzynową o pojemności od 1,0 do 1,2 litra. Nienazwany jeszcze koncept ma cechować się bardzo atrakcyjną ceną, dzięki której zmotoryzuje również biedniejsze kraje. Produkcja ruszy w Tajlandii prawdopodobnie jeszcze 2011 roku. Prezentacja ma mieć miejsce podczas marcowych salonów w Genewie.

źródło: autokult

Uwex - 13-12-2010, 08:22
Temat postu: Nowy Colt ?
Ma być produkowany w ... Tajlandii , silniki 1,0 i 1,2 . Colt?
Student - 13-12-2010, 08:31

No i niech go tam sprzedają.

Stylistyka całkiem całkiem , ale Lancer też miał być ładny szczególnie w wersji Concept - a wyszła habeta jak Fokus z odstającym tłumikiem :butthead: .

yalook - 13-12-2010, 09:44

Na szkicach zawsze ładnie i agresywnie Miśki wyglądają - potem już nie ma takich fajerwerków - do produkcji trafia kolejny zwykły samochód...
t0m3k - 13-12-2010, 16:26

po pierwsze o gustach się nie dyskutuje. Ale macie racje... kocepty a realne samochody to 2 rózne światy. I jeżeli to nowe "coś" będą produkować w Tajlandii to yyyy..... no niewiem... wydaje mi sie ze nie będzie to trwały samochodzik.
irekmiecz - 13-12-2010, 19:53

Oj ! chyba era trwałych aut się skończyła. Czy są jeszcze cynkowane blachy u jakiegoś producenta samochodów? A nawet jak wspomnę sobie widok korozji na tłumikach już w salonie u Lancera i ASXa. Obawiam się że obecna polityka producentów jest taka by niezbyt długo po gwarancji trzeba było kupować nowe auto.
t0m3k - 13-12-2010, 20:05

no taka polityka niestety jest... Rdza na tłumiku w nowej furze ?? :shock:
irekmiecz - 13-12-2010, 20:40

http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#736758
t0m3k - 13-12-2010, 20:58

dzieki irekmiecz a ja myslalem ze to mój wydech jest w złym stanie i ze auta produkowane w Japonii sąlepszej jakosci. PS: sorki za offtop
Anonymous - 18-01-2011, 15:09

http://www.press.mitsubishi.pl/www/galeria/282

nawet nawet :D

mystek - 18-01-2011, 15:18

Tak oglądam te foty tego Colta i kurcze w głowie cały czas - gdzieś już to draństwo widziałem!! Przecież to jest Opel Corsa :| . W ogóle wygląda jak jakiś mini-minivan :/
Anonymous - 18-01-2011, 15:46

mystek napisał/a:
Przecież to jest Opel Corsa :|

heh a wiedziałem że mi przypomina jakiegoś opla :? z przodem to jeszcze coś pomodzili ale tył to żywcem wrzucony na ksero :lol: