To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] szarpie przy ruszaniu

turek3 - 13-12-2010, 12:31
Temat postu: [Cari 1.6] szarpie przy ruszaniu
witam! maja carisma 1.6 przy ruszaniu szarpie .jak wrzuce następne biegi i dodaje gazu jest to samo.na postoju jest OK-DODAJE GAZU DO OPORU I NIE DUSI SIĘ-.POMOCY ,JESTEM ZIELONY Z MECHANIKI :(
robertdg - 13-12-2010, 16:38

kable zapłonowe, albo fajki/fajkocewki dostaja przebicia najprawdopodobniej, sprawdź to pod tym kątem.
Hugo - 13-12-2010, 23:01

Albo zasyfiały filtr paliwa i przymarza to co się w nim osadziło, przez co silnik na zimnym, gdy potrzebuje więcej paliwa, pod obciążeniem się dusi, a na postoju wkręca się normalnie na broty. Mam to samo w Galancie. Wszystko co może mieć na to wpływ oprócz filtra paliwa wymienione, więc...
turek3 - 13-12-2010, 23:36

dzięki kolegom za podpowiedz,filtr paliwa już kupiłem jutro będę wymieniał i sprawdze kable . :)

[ Dodano: 11-01-2011, 11:57 ]
wymieniłem filtr paliwa.powietrza ,świece przewody i nic dalej szarpał ,,wyjeżdziłem paliwo prawie do zera ze zbiornika -wlałem na innej stacji niż zawsze i po parunastu kilometrach szarpanie przeszło :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 28-01-2011, 10:10 ]
wymiana filtrów,świece,kable i nic nie dało-wyjeżdziłem paliwo wlałem na innej stacji i po parunastu kilometrach objawy przeszły :shock: :shock: :shock: przed-tankowałem na petrochemi bo po drodze miałem ,a póżniej zatankowałem na shelu