Pajero Sport - Dziwne światełko/lampka?
Besiek - 17-12-2010, 19:54 Temat postu: Dziwne światełko/lampka? Czekając dzisiaj na małżonkę znalazłem ciekawostkę którą możecie zobaczyć tutaj która zaczyna świecić się kiedy kluczyk jest w położeniu ACC. Na tym zdjęciu nie widać ale lampka/dioda ta jest pod podsufitką i po wyłączeniu stacyjki nic nie widać.
Podejrzewam iż jest to pozostałość po jakiejś instalacji alarmowej, ale może o czymś nie wiem i w tym miejscu producent zainstalował "coś". Na pewno w wolnej chwili zajrzę tam i wybadam cóż to takiego, ale może ktoś z was spotkał się już z takim światełkiem?
Gene - 25-01-2011, 13:44
To faktycznie jest chyba jakas niefabryczna modyfikacja. Moze to element synalizacyjny autoalarmu badz antynapadu. Wstaw lepsze zdjecie ale z tego co sie orientuje to nie ma nic na podsufitce poza konsolka dachowa, ktora ma lampki pasazera i kierowcy oraz podswietleniem kabinowym na srodku dachu i podswietleniem bagaznika.
Besiek - 26-01-2011, 19:38
Ups... chyba w czasie porządków wywaliłem nie to zdjęcie co potrzeba. Poprzedni właściciel zamontował z tyłu pod sufitem monitor i podejrzewam że to jest jakaś kontrolka zasilania tego monitora. Jak będę robił porządek z instalacja od tego ustrojstwa to pewnie poszukam od czego jest też to "światełko".
Gene - 28-01-2011, 11:21
Jesli masz kontakt z poprzednim wlascicielem to zapytaj gdzie i jak sie podlaczyl. To moze pomoc i zaoszczedzi Twoj czas.
powodzenia
Besiek - 28-01-2011, 13:19
Gene napisał/a: | Jesli masz kontakt z poprzednim wlascicielem to zapytaj gdzie i jak sie podlaczyl. To moze pomoc i zaoszczedzi Twoj czas.
powodzenia |
Nieee... lubię wyzwania. Szczególnie jeśli chodzi o dłubanie przy samochodzie
|
|
|