To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Światła mijania

galant V6 - 19-12-2010, 11:07
Temat postu: Światła mijania
Witam wszystkich od kilku dni pojawil sie dziwny problem w moim Galusiu mianowicie chodzi o swiatla mijania.Kiedy samochod po nocy odpalam i zapalam swiatla to pala sie wszystkie tylko mijania zalączaja sie po jakims czasie same i w tym momencie slychac wyraznie jakies cykanie tak jakby ze chowka wczesniej bylo oki odpalalem autko i swiatla bylo oki teraz jest wlasnia tak jak napisalem doradzicie?Pozdrawiam
Soner - 19-12-2010, 11:26

Tam gdzie pasażer z przodu trzyma prawą stopę jest przekaźnik do świateł przeciwmgielnych dodatkowych. Tam jest wspólny + albo -. Nie pamiętam już. To jest połączone, że jedne światła są zależne od drugich. Przekaźnik do świateł mijania masz w komorze bezpieczników pod maską. Miałem ten sam problem. Nie mogłem odnaleźć, który to jest konkretnie kabel aby poprawić łączenie. Kabel jest łączony kilka razy po drodze i zmienia kolor także raczej nie dojdziesz po oznaczeniu. Ja przeciągnąłem nowy kabel z przełącznika przy kierownicy aż do przekaźnika (załączanie masą). Mam problem rozwiązany. U mnie problem znikał jak zrobiło się ciepło w samochodzie.