To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - GPS a Android

Krzyzak - 20-12-2010, 14:33
Temat postu: GPS a Android
Czy ktoś wie coś na temat map Polski na system Android? Czy jakaś firma wydała już na niego mapę itd.? Czy jednak aby sprawnie to działało, to jestem skazany na Windows w telefonie lub na dedykowany sprzęt do nawigacji (nie chciałbym kolejnego gadżetu - szczególnie, że prawie z GPS nie korzystam).
Anonymous - 20-12-2010, 14:56

1. Sygic Mobile Maps jest spoko podobne do tomtoma
2. Navigon dla mnie porazka mapy;/ w gdyni sie zgubil, kazal skrecac na trawnik
3. NDrive nie uzywalem
4. CoPilot nie uzywalem

Krzyzak - 20-12-2010, 21:37

mam NDrive gdybyś chciał - z mapą PL
nie mam jeszcze tylko telefonu, bo wciąż nie wiem, który wybrać :) - no i mam jeszcze umowę z Orange przez ponad miesiąc... a potem zacznę przebierać w ofertach - mam nadzieję, że coś będzie, bo sprzedaż po Świętach drastycznie spada i zaczynają się prawdziwe promocje ;)

swinks_UK - 20-12-2010, 23:33

Mam CoPilota 8 w wersji tylko dla UK, ale jest też wersja pełna EU. Pobrany ze sklepiku androidowego za 19.99 GBP.
Póki co zadowolony jestem. Zero błędów, zrozumiała grafika.

W teorii HTC mają też Google Maps, ale to badziewie, wymaga stałego dostępu do sieci, więc to taki gps na niby.

londolut - 20-12-2010, 23:42

Ja używam Sygic Maps 10 - dla mnie bomba.
Krzyzak - 21-12-2010, 07:23

czyli można spoko brać HTC z androidem a niekoniecznie windows - ceny tych pierwszych są zdecydowanie niższe i są pewne promocje, natomiast windows trzyma się w granicy 1500 zł za nowy tel....
a ja nie lubię wydawać niepotrzebnie kasy

Anonymous - 21-12-2010, 07:46

ja z tych wszystkich nawigacji wzialbym sygica. w auchanie raz byla promocja i mozna bylo wyhaczyc sygica za 59zl.
secki - 21-12-2010, 09:52

Krzyzak napisał/a:
czyli można spoko brać HTC z androidem a niekoniecznie windows - ceny tych pierwszych są zdecydowanie niższe i są pewne promocje, natomiast windows trzyma się w granicy 1500 zł za nowy tel....
a ja nie lubię wydawać niepotrzebnie kasy

To głównie od Ciebie zależy, ja miałem starego HTC z win 6.5 a teraz mam Samsunga z Androidem 2.1 i w sumie jestem zadowolony.
Ekran dotykowy (pojemnosciowy) dziala fajnie, lepiej niz w starym HTC (rezystancyjny)
ale niestety na mrozie trzeba sciagac rekawiczki, zeby cos porobic na nim (moj nie ma fizycznych przyciskow odbierania i konczenia rozmowy - moze warto je miec :)

W Androidzie wszystko dziala fajnie po wyjęciu z pudelka, soft masz dostepny w jednym miejscu (market). Na WM mam wrazenie, ze ciagle wiecej jest jednak niszowego, specjalistycznego softu ale to pewnie sie szybko zmieni.

Pamietaj tylko, ze jak kupisz patelnie z cyklu Galaaxy S to ladowal bedziesz go praktycznie codzinnie (ale to nie ma znaczenia czy to wm czy antek)

S.

Anonymous - 21-12-2010, 11:16

secki napisał/a:
...ale niestety na mrozie trzeba sciagac rekawiczki...

wystarczy zaopatrzyc sie w odpowiednie rekawiczki :) : http://technokratki.pl/20...ch-technologii/

Anonymous - 21-12-2010, 13:29

już niedługo automapa przygotuje swój soft na androida.
karolgt - 22-12-2010, 22:18

jest też już iGo na androida. podobno działa ok,ale jeszcze nie testowałem

Krzyżak polecam Motorole Milestone :)

pawliku - 25-12-2010, 23:47

a którą z tych map polecacie na HTC wildfire?
Krzyzak - 26-12-2010, 18:37

karolgt napisał/a:
Krzyżak polecam Motorole Milestone

na 99% będzie właśnie htc wildfire w play w promocji za 49 zł :)
ale to za miesiąc, jak mi się cyrograf z orange skończy

robertdg - 26-12-2010, 18:53

Krzyzak, cyrograf możesz wypowiedzieć niespełna miesiąc przed zakończeniem umowy, masz do tego prawo - umowa wtedy trwa do terminu zawartego w papierze ;-) a odnośnie Play, czy wkoło Ciebie użytkownicy mają dobre zdanie :?:
Krzyzak - 26-12-2010, 19:36

nie wiem nic nt play :) - po prostu mają dobrą ofertę
natomiast cyrograf musi dobiec końca, bo zamierzam przenieść numer - wszystkie moje kochanki go mają, więc teraz zmieniać = spalić wszystkie mosty :D
nie chcę mieć problemów w stylu trwania 2 umów naraz, więc chcę to zrobić po kolei :)