To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Powitanko dla wszystkich od nowego

nasa - 21-12-2010, 06:53
Temat postu: Powitanko dla wszystkich od nowego
Witam wszystkich serdecznie! To moje początki z Mitsu, więc przyjmijcie z otwartymi rękoma
Muciek - 21-12-2010, 17:24

Witamy i pozdrawiamy, oraz życzymy bezawaryjnej jazdy :) Jakieś fotki będą? :lol:
nasa - 21-12-2010, 20:51

Muciek napisał/a:
Witamy i pozdrawiamy, oraz życzymy bezawaryjnej jazdy :) Jakieś fotki będą? :lol:

Będą, będą, tylko go odbiorę z salonu :axe:

rezon - 21-12-2010, 21:21

nasa napisał/a:
tylko go odbiorę z salonu
to pomierz przy odbiorze grubość lakieru na elementach nadwozia bo możesz się zdziwić np. po 1,5 roku eksploatacji, jak odkryjesz drugą warstwę lakieru - tak jak mnie się to zdarzyło w Outlanderze. Miernik grubości lakieru jest na wyposażeniu chyba każdego dealera. Przynajmniej będziesz wiedział co odbierasz i za co płacisz. Gratisowa warstwa lakieru to nie jest gratis, który klienci chcieliby otrzymywać :wink: . Od zakupu Outka mierzę na każdym.
karol_alasz - 22-12-2010, 11:27

rezon napisał/a:
to pomierz przy odbiorze grubość lakieru na elementach nadwozia bo możesz się zdziwić np. po 1,5 roku eksploatacji, jak odkryjesz drugą warstwę lakieru

rezon,wiemy wszyscy jak do zywego Cie wkurzyli ale nie mierz wszystkich swoja miara ,moze kolega chcialby double layer :lol: Ale tak na powaznie to nie do konca jest problem ze Twoj mial tylko to ze Ci nie chcieli roszczen uznac i tu juz chyba kulawe jest nasze prawo ze nie chroni wystarczajaco konsumenta od takich niespodzianek...

rezon - 22-12-2010, 13:02

karol_alasz napisał/a:
problem ze Twoj mial tylko to ze Ci nie chcieli roszczen uznac
podstawowy problem to jednak, że miał double layer i ani słowa o tym nie wspomniano, a ponieważ prawo jest jakie jest, to od tej pory niezależnie jakiej marki zawsze sugeruję zmierzyć lakier. Jak odbieraliśmy w sierpniu SX4 dla żony to też poprosiłem dealera o pomiar, trwało 5 minut, wpisał fakt pomiaru w dokumenty i w ten sposób on wie co sprzedał, a ja wiem co kupiłem. Tylko w innych salonach potrafią się przyznać ku zadowoleniu wszystkich - jak w przypadku czarnego Lancera w Białymstoku, a w niektórych salonach Mitsu widzą w tym okazję do nieuczciwego zarobku, a MMC później napisze - że dealer to niezależny podmiot. nasa, zmierzysz to będziesz wiedział co masz, nie zmierzysz - a coś wyjdzie, to MMC odeśle Cię do Sądu tak jak mnie.
nasa - 22-12-2010, 19:24

rezon, dzięki za info :) zmierzę we wtorek, przy odbiorze, a co tam :)
rezon - 23-12-2010, 08:14

nasa napisał/a:
zmierzę we wtorek, przy odbiorze, a co tam
i będziesz pewny stanu samochodu, albo kupisz go taniej :)
nasa - 23-12-2010, 10:57

Wesołych Swiąt wszystkim mitsumaniakom :wav:
dab - 23-12-2010, 12:48

karol_alasz napisał/a:
rezon napisał/a:
to pomierz przy odbiorze grubość lakieru na elementach nadwozia bo możesz się zdziwić np. po 1,5 roku eksploatacji, jak odkryjesz drugą warstwę lakieru

rezon,wiemy wszyscy jak do zywego Cie wkurzyli ale nie mierz wszystkich swoja miara ,moze kolega chcialby double layer :lol: Ale tak na powaznie to nie do konca jest problem ze Twoj mial tylko to ze Ci nie chcieli roszczen uznac i tu juz chyba kulawe jest nasze prawo ze nie chroni wystarczajaco konsumenta od takich niespodzianek...

a ja sie ostatnio nieco zaniepokoilem bo odkryllem male odpryski po kamyczkach zapewne na tylnich lewych drzwiach, zaraz przy dole kolo nadkola...pod odpryskami jest czarno..jakby lakier :roll: :?: Musze sie temu dokladnie przyjrzec...oby nie bylo to o czym mysle... :doubt:
co ciekawe wlasnie mi mija tez 1,5 roku eksploatacji :mrgreen:

nasa - 23-12-2010, 17:09

dab napisał/a:
karol_alasz napisał/a:
rezon napisał/a:

a ja sie ostatnio nieco zaniepokoilem bo odkryllem male odpryski po kamyczkach zapewne na tylnich lewych drzwiach, zaraz przy dole kolo nadkola...pod odpryskami jest czarno..jakby lakier :roll: :?: Musze sie temu dokladnie przyjrzec...oby nie bylo to o czym mysle... :doubt:
co ciekawe wlasnie mi mija tez 1,5 roku eksploatacji :mrgreen:

Nie ma co popadać w skrajności :roll: Wyskoczysz raz w trudniejszy terenik i zaraz zaliczysz parę rysek :rolleyes: Outlander to w końcu SUV, więc wypadałoby, aby miał kilka śladów z chrzcin w terenie :blob:

dab - 28-12-2010, 09:16

nasa napisał/a:
Nie ma co popadać w skrajności Wyskoczysz raz w trudniejszy terenik i zaraz zaliczysz parę rysek

mi nie chodzi o rysy...te przybywaja w kosmicznym tempie :lol: chodzi o to co jest pod nimi :x

nasa - 29-12-2010, 06:30

Autko odebrane z salonu GT Warszawa :!: Jest gitara :!:
Po 2 tys. km wgrywam soft na 170 KM, bo te 140 KM na prawie 1,7 tony troszkę słabo. Poza tym wrażenia bardzo dobre :!: :D

[ Dodano: 03-01-2011, 08:58 ]
Aktualizacja: Soft wgrany u dealera! Autko po hamowni 390 Nm i 172 KM, różnica na plus :!: