To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Alternatywa dla Gadu-Gadu

robertdg - 21-12-2010, 21:00
Temat postu: Alternatywa dla Gadu-Gadu
Witam serdecznie szanowne grono forumowiczów ;-)

Poszukuje obecnie jakiejś alternatywy dla Gadu-Gadu, pytacie dlaczego :?:

Bo wkurza mnie ciągła reklama GG, wkurza mnie, że GG wyżera około 100M a czesto i dwa razy tyle pamięci, po kilku miesiącu użytkowania GG, nie aktualizowaniu go, etc., trzeba ponownie reinstalować system, bo pochłanianie pamieci przez GG powoduje zwis eksplorera, co prawda rozmawiac sie da, ale nei da sie nic uruchomic z paska zadan, a pomiedzy oknami mozna przechodzic tylko dzieki odpowiedniej kombinacji klawiszy.

Co mogę wykluczyć z obecnie dostępnych, które testowałem przez grom czasu:
Konnekt - fajny, ale się nie rozwija w sensie możliwości,
GGlite - kiepski, cięzko mi sie bylko z nim zaasymilowac,
Tlen - nie ma o czym mówić,
było jeszcze tego trochę, ale nie pamiętam już wszystkich nazw, obecnie GG powoduje, że moja cierpliwośc się kończy.

Chętnie teraz posłucham jakichś propozycji.

P.S. rozchodzi mi się o alternatywny program który obsłuży konto GG, tak dla jasności :rolleyes:

JCH - 21-12-2010, 21:04

A jakaś starsza wersja GG :?:
Po zainstalowaniu 10-tki (nie wiem co mnie podkusiło) pojawił się "blue screen". Wróciłem do wersji 7.7 (taką akurat miałem) i jest OK.

Seichan - 21-12-2010, 21:10

Ja mam gg 6.1 plus PowerGG. W połączeniu obu masz możliwość m.in. blokowania reklam ;)
Alternatywą dla gg jest np. miranda

robertdg - 21-12-2010, 21:10

Ogólnie rzecz biorąc GG chyba wyczerpało limit mojej cierpliwości, dobrze mi się korzystało z Konnekta i szukam programu który by go odpowiednio zastąpił, a wiadomo, raz spróbujesz czegoś dobrego i wymagania rosną ;-)

JCH napisał/a:
Po zainstalowaniu 10-tki (nie wiem co mnie podkusiło) pojawił się "blue screen"
syf, kiedyś wystarczył procesor, taki jaki jest w obecnych przecietnych kalkulatorach matematycznych, aby wystrzelić rakiete w kosmos, dzisiaj aby uruchomić system, potrzeba grafiki 512/512, 2GB Ramu, i procek conajmniej 3200, paranoja czy paradoks :?:
igi - 21-12-2010, 21:35

ja korzystam z 7.0 i nie narzekam. Stare jest dobre :)
Po instalacji 10 nie mogłem się z autoryzować w pracy.

vendetta - 21-12-2010, 21:39

Ja też mam gg 7.7 tylko jest problem z rozmowami z nowymi numerami. Większość znajomych mam jednak na gmailu i co za tym idzie google talku. Polecam :)

Parametry kompa mam dobre a gg w wersji 10 też mi wywala. Nie wspominając o reklamach i braku możliwości powrotu do standardowego wyglądu. Chyba AQQ działa ok.

Anonymous - 21-12-2010, 21:53

WTW http://wtw.k2t.eu/
swinks_UK - 21-12-2010, 22:52

Ja jestem zagorzałym użytkownikiem Spika, kiedyś WP-Kontakt... Niestety projekt zarzucony i poprawiają tylko błędy.... :?

Dobrzy byli bo nieraz tam raban na forum zrobiłem jak coś nie działało i często reakcja była dość szybka.

Obsługuje Jaber-a, GG, ASQ i Tlena.

Anonymous - 21-12-2010, 22:54

vendetta napisał/a:
tylko jest problem z rozmowami z nowymi numerami.

zawsze mozna zalogowac sie przez web gg http://web.gadu-gadu.pl/
sam mam wersje 7.5.0 i jesli musze pogadac z kims z nowszym gg wlaczam web.

Radowan - 21-12-2010, 23:36

Możesz jeszcze zastosować ggbannerkiller i ggtuner.
Jeżeli najnowsze zainstalujesz to dość skutecznie ograniczą reklamy i dodatki gg.
Mi w tej chwili żre niecałe 100MB.
Też mnie to wkurza, ale przywykłem do gg i żal mi się z nim rozstawać.

kungfumiszcz - 21-12-2010, 23:41

na mac-u i uzywam adiumX, ale w pracy na pc dzialam z pidgin

http://adium.im/
http://www.pidgin.im/

krzychu - 21-12-2010, 23:41

Radowan napisał/a:

:shock:

A kiedyś komputer miały np 32MB RAM-u... Teraz spik (po całym dniu) 19MB w pamięci.

jaca71 - 22-12-2010, 08:39

robertdg, Jest jedno genialne rozwiązanie i zwie się ono Miranda: http://www.miranda-im.org/download/
Mały, prosty, genialny, korzystasz z dowolnego protokołu. Spróbuj a już nigdy nie zmienisz. Z fajnych bajerów to:
- widzisz "ukrytych" ;)
- widzisz tych, którzy mają Ciebie w swoich kontaktach a Ty ich nie masz :P

robertdg - 22-12-2010, 08:50

swinks_UK napisał/a:
Chyba nie obsługuje protokołu GG, baynajmniej ja nie znalazłem, a uzywam i powiem szczerze, ze nie rzuciała mi sie taka funkcja w oczy, albo źle szukałem, jak coś proszę o naprowadzenie gdzie szukać (na stronie SKYPE poprzez wyszukiwarke nie nalazłem żadnych informacji w tym temacie)

Seichan napisał/a:
Ja mam gg 6.1 plus PowerGG.
Lata świetlne tego nie uzywałem, jakieś inwigilatory, etc., narazie mam wstręt do GG, więc próbuje alternatyw
vendetta napisał/a:
google talk
deenbe napisał/a:
WTW
zaczne próbować, choć to drugir, na końcu mogłoby mieć F :D

krzychu napisał/a:
Spika
Stefan też był, trochę tego przerobiłem, problem w tym, że jest kilka fajnych komunikatorów, które niestety nie współpracują z platformą microsoft (to się chyba powinno osobno pisać :P )
arturro napisał/a:
zawsze mozna zalogowac sie przez web gg http://web.gadu-gadu.pl/
no tak, fajnie, może i lepiej, ale jeden niuans, nie prowadzi archiwum :? ponadto cyklicznie co kilka minut wylogowuje sie, albo wyloguje sie gdy przełacze karte w przegladarce - paranoja, żeby gadac online nic wiecej nie moge robic tylko siedziec na stronie GG
Radowan napisał/a:
Możesz jeszcze zastosować ggbannerkiller i ggtuner.
Jeżeli najnowsze zainstalujesz to dość skutecznie ograniczą reklamy i dodatki gg.
Też mnie to wkurza, ale przywykłem do gg i żal mi się z nim rozstawać.
Im więcej składników tym gorzej, a u mnie niecałe 100MB to przy starcie wyzera, także dokładać mu jeszcze innych krwiopijców, nie mam zza bardzo ochoty ;-)

[ Dodano: 22-12-2010, 08:52 ]
Seichan napisał/a:
Alternatywą dla gg jest np. miranda

jaca71 napisał/a:
Jest jedno genialne rozwiązanie i zwie się ono Miranda
ok przekonaliście mnie, zaczynam od Mirandy :D