[92-96]Galant E5xA - Pomocy galant nie chce odpalic
galant1.8 - 24-12-2010, 01:29 Temat postu: Pomocy galant nie chce odpalic Tak jak w temacie
Dokładniej mówiąc , stał od poniedziałku do dziś , dziś wsiadam dosłownie parę dobrych minut temu odpalam wszystko ładnie zapaliła się kontrolka rezerwy na stację mam niedaleko raptem 400m , zacząłem odśnieżać , mówię sobie odśnieżę tylko przednią szybę i boczne tak abym mógł widzieć coś w lusterkach i jak już kończyłem odśnieżanie galant zgasł .
To ja długo nie myśląc wziąłem kanister 10l. z dziewczyną drugim autem podjechałem na stację zalałem mu te paliwo , włączyłem na zapłon , za trzecim włączeniem zapłonu zaczynam go odpalać , zakręciłem odpalił ale za chwilę zgasł to kręcę go dalej , ale niestety nic , po zakręceniu stacyjką niby chce załapać ale niestety nici z tego .
Jaka może być tego przyczyna ?
Wcześniej nic takiego mi się nie przytrafiło
robertdg - 24-12-2010, 08:43
Może pompa paliwowa wysiadla
galant1.8 - 24-12-2010, 08:47
Jak włączam zapłon to jej nawet nie słyszę , dopiero jak przekręcę kluczykiem samochód niby załapie coś tam i jak zgaśnie to wtedy słychać jakby chodziła
Hugo - 24-12-2010, 08:52
Wytrąciła się woda w paliwie, bo było go mało. Niedługo odpali i będzie chodził. Miałem to samo.
galant1.8 - 24-12-2010, 09:02
Niedługo powiadasz ja już muszę jechać na miasto załatwiać sprawy i kupić 3 prezenty idę zobaczę może odpali już misiek
[ Dodano: 24-12-2010, 09:09 ]
Moje niedługo już się skończyło aku umarł
Idę go podratować jakoś
Hugo - 24-12-2010, 10:50
Jak kręci rozrusznik to łapie silnik i od razu gaśnie, czy w ogóle nie chce odpalić?
jacek11 - 24-12-2010, 11:02
robertdg napisał/a: | Może pompa paliwowa wysiadla |
galant1.8 napisał/a: | Jak włączam zapłon to jej nawet nie słyszę , dopiero jak przekręcę kluczykiem samochód niby załapie coś tam i jak zgaśnie to wtedy słychać jakby chodziła |
Pompa w Galancie zaczyna działać,w chwili gdy zaczynasz kręcić rozrusznikiem.Nie ma czegoś takiego,że dobija ciśnienie po przekręceniu kluczyka na zapłon.
A z paliwem,to ja zawsze leję denaturkę,i nie ma problemów, nawet gdy mam niski poziom.(właściwie zawsze mam niski ,bo mam gazzzz,i nie chcę zbytnio obciążać tyłu auta)
Pozdro.
jarekrk - 27-12-2010, 08:30
zazdroszczę mój jak nie zapalił to już nie chce załapać
nie mam sił ani kasy na naprawy dalsze więc zimuje pod pracą galant
galant1.8 - 28-12-2010, 23:57
Wszystko już się wyjaśniło , wytrąciła się woda i odpalił dopiero na lince , ale pojawiły się dziwne problemy z obrotami , jak silnik jest zimny odpalam samochód obroty są w granicach 1800 potem jak się troszkę rozgrzeję i spadną do 1500 zaczynają skakać od 1000 do 1500 , im autko bardziej się rozgrzewa tym szybciej one skaczą , jak misiek już się rozgrzeje wszystko ustaję ale pojawia się drugi problem z temperaturą , gdy chwilę postoi nawet jeżeli przed chwilą dopiero złapał optymalną temperaturę zaczyna się przegrzewać ,gdy ruszę albo potrzymam go na 2000 obrotów temperatura spada do optymalnej , nigdy wcześniej tak nie miałem a przed zimą zmieniałem olej , filtry , w tym płyn chłodniczy i termostat .
I jeszcze w środku strasznie długo muszę czekać aż poczuję ciepłe powietrze , w tamtą zimę tak nie miałem odpalałem rozgrzał się i za chwilę już było czuć troszkę ciepła , teraz je ledwo co czuje gdy dojadę do pracy jakieś 7 km
Proszę o podpowiedzi co to może być
szpala85 - 29-12-2010, 02:09
galant1.8, pompa wody ci nie działa ... moje pierwsze skojarzenie
jacek11 - 29-12-2010, 02:17
galant1.8, płyn w chłodnicy masz?odpowietrzałeś ukłaad po zmianie płynu?
galant1.8 - 29-12-2010, 10:52
Płyn jest wszystko było odpowietrzone , jeszcze mogę dodać tyle , że czasami wentylator mi się nie załącza
jacek11 - 29-12-2010, 17:03
Wygląda na wywaloną uszczelkę pod głowicą ale to musisz jeszcze dokładnie sprawdzić
galant1.8 - 29-12-2010, 22:27
No Panowie nie załamujcie mnie proszę muszę jutro zobaczyć pod maską co tam się dzieje
A z tym wentylatorem to nie wiem co może być , jak się samochód zaczyna troszkę grzać i zakręcę palcem wentylator to zaczyna kręcić ale potem przy drugim zagrzaniu już sam nie zakręci
jacek11 - 30-12-2010, 09:12
Sprawdź czy wentylator będzie chodził na obcym źródle prądu.Możliwe,że jest uszkodzony.
|
|
|