[97-04]Galant EAxA/W - Tylna klapa i zderzak od legnum vr4 ?
caesic - 27-12-2010, 17:01 Temat postu: Tylna klapa i zderzak od legnum vr4 ? Witam, nigdzie nie znalazłem, a szukam długo.
Czy tylną klapę ze zderzakiem da rade w miare bezkolizyjnie zamienić na te od wersji vr4 legnum? Może ktoś próbował takiego swapa? Mówimy o wersji poliftowej avance kombi.
Może ktoś mierzył rozstawy śrub, bądź zawiasy.
Jedyną rzeczą, jaka mnie odpycha w tym aucie (kombi) jest tył... Jakby dało rade coś takiego zrobić to byłoby elegancko.
Pozdrawiam
Psikus - 27-12-2010, 17:17
pepi w swoim galu rzeźbił, szczególy w galerii
Bartek - 27-12-2010, 17:25
Psikus napisał/a: | rzeźbił, |
lepiej bym tego nie ujął..... o bezkolizyjności zapomnij: nie pasuje kompletnie NIC - lampy są na innej wysokości, zawiasy klapy nie pasują, belka zderzaka inna
bartekino - 27-12-2010, 22:16
caesic, a powiedz gdzie chcesz dorwać cały tył od legnum ??
ten jest piękny
caesic - 27-12-2010, 22:48
czasem sie zdarza jakis anglik, trza mocno szukać, ale mysle,ze jest to osiągalne..
Widzisz, niby ta sama buda a jednak konstrukcja zupełnie inna.
bartekino - 27-12-2010, 23:20
Pewnie i coś może by się znalazło ale na pewno nie za szybko bo jest tego cholernie mało no a poza tym koszt tego wszystkiego był by mega duży bo pewnie nie Ty jeden chciałbyś do swojego galanta wsadzić tył o legnum i licytacja na pewno nie skończyła by się na tysiącu zł no i później te przeróbki... Tył o niebo piękniejszy tylko czy gra warta świeczki??
pawliku - 27-12-2010, 23:59
tak wyglądał tył od pepika
Uploaded with ImageShack.us
Bartek - 28-12-2010, 09:40
pawliku, Z całym szacunkiem dla Pepi'ego już na prewce widać "spasowanie" elementów, na żywo - katastrofa, zwłaszcza prawa strona - żadna linia ani płaszczyzna się nie zgadza. Świadczy to o stopniu trudności tematu....
pawliku - 28-12-2010, 10:09
Bartek, a czy ja napisałem że to jest dobrze spasowane ? tylko wkleiłem dla pokazania jak przykładowo wygląda przełożenie klapy
caesic - 28-12-2010, 12:39
no chyba problem stanowią lampy, tak pozatym to wygląda ok (na zdjęciu). ciekaw jestem jak zabezpieczona przed rudym została blacha po wycięciu?
Owczar - 28-12-2010, 12:55
caesic, Bartek napisał, że tam nic nie pasuje. Nie tylko lampy.
caesic - 28-12-2010, 15:13
pepi napisał/a: | Wiesz co 1 dzien zabawy troche piwa i jest Oki
Zderzak podchodzi bez problemu – w klapie kostki bez problemu
Siłowniki musisz zamontować jakieś 3 cm wyżej
Jeśli chodzi o lampy to tez SA zamontowane wyżej niż standardowe trzeba wyciąć blachę jakieś 3 cm wyżej i boki od wewnętrznej strony jakiś centymetr
Dorobić sobie trzeba uszczelki i to chyba tyle |
z tego wynika,że spasować się da wszystko z wyjątkiem lamp.
|
|
|