Outlander II GEN Techniczne - Pompka do spryskiwaczy OII 3.0
romeck - 27-12-2010, 19:01 Temat postu: Pompka do spryskiwaczy OII 3.0 OII Witam, wczoraj bylo wszystko ok, dzisiaj rano proboje wlaczyc spryskiwacze i nic. Nie ma nawet buczenia zadnego tylko wycieraczki sie ruszaja. Czy na 100% pompka sie spalila albocos ? jaka pompke kupic ? czy musi byc od Outlandera czy z innych aut bedzie pasowac ? do outka maly wybor na allegro ?
sibkods - 27-12-2010, 19:08
Może płyn zamarzł?
-WALDOR- - 27-12-2010, 19:18
większość hipermarketowych płynów poniżej -10 zaczyna zamarzać...oczywiście nie w dużej bańce ale na szybie lub w cienkich wężykach już jak najbardziej,,,napis -22 chyba dotyczy marzeń producenta..zresztą pierwsze zamarzną spryskiwacze lamp..
jeszcze gorzej jest z koncentratami..te jak skuje to dopiero odwilż pomoże..
romeck - 27-12-2010, 19:19
ale jak mi wczesniej zamarzl to przy wciskaniu spyrskiwacza przy kierownicy mimo iz nie lecial plyn z spyrskiwaczy to bylo slychac buczenie pompki dosyc wyraznie . a teraz idealna cisza.
regon - 27-12-2010, 19:56
może bezpiecznik? dzisiaj wymieniłem bo mi przestał spryskiwacz reflektorów działać (po zamarznięciu płynu) i też milczał.
mitsu00 - 27-12-2010, 19:59 Temat postu: Re: Pompka do spryskiwaczy OII 3.0
romeck napisał/a: | OII Witam, wczoraj bylo wszystko ok, dzisiaj rano proboje wlaczyc spryskiwacze i nic. Nie ma nawet buczenia zadnego tylko wycieraczki sie ruszaja. Czy na 100% pompka sie spalila albocos ? jaka pompke kupic ? czy musi byc od Outlandera czy z innych aut bedzie pasowac ? do outka maly wybor na allegro ? |
Mialem podobny dylemat miesiac temu. Po wymianie bezpiecznika wszystko wrcilo do normy. Sprawdz zatem i u siebie.
romeck - 28-12-2010, 12:06
a gdzie szukać tego bezpiecznika ? jestem raczej malo obeznany w samochodach ale jesli jestem sobie w stanie sam sprawdzic to oszczedcze na wizycie w warsztacie i wypije zdrowie kolegów
mitsu00 - 28-12-2010, 12:39
romeck napisał/a: | a gdzie szukać tego bezpiecznika ? jestem raczej malo obeznany w samochodach ale jesli jestem sobie w stanie sam sprawdzic to oszczedcze na wizycie w warsztacie i wypije zdrowie kolegów |
Jeśli masz spryskiwacze lamp to bezpiecznik jest żółty 20A w skrzynce z bezpiecznikami w komorze silnika. Jeśli nie masz spryskiwaczy to juz nie wiem.....
13zbyszek13 - 28-12-2010, 12:48
kilka bezpieczników jest pod schowkiem przy lewym kolanie kierowcy , może tam ?
|
|
|