To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - CB radio + antena [President]

maxblink - 28-12-2010, 07:44
Temat postu: CB radio + antena [President]
Witam, potrzebuje pomocy kogos obeznanego kto mial / ma doczynienia z CB, mam w planach sobie zakupic [presidenta] tylko nie wiem ktorego zakupic, wiele to nie jezdze ale tez nie chce byle gowna [ale tez nie chce bog wie ile wydac]

Antene wylukalem taka:
missouri president

pozdr.
Maxblink

eremita - 28-12-2010, 12:56

ja mam jedno radio alana drugie jakiś intek oba proste do tego podpięte są anteny lemm 150cm i jestem bardzo zadowolony
kiedyś jechałem z tą co Ty podałeś i się wyleczyłem ładnie wygląda ale w tej dziedzinie długość ma znaczenie :twisted:
zastanów się czy jak często nie używasz warto wydawać kasę na presidenta

maxblink - 28-12-2010, 15:55

zalezy jaka to by byla kasa, bo jak roznica okolo 200pln mysle ze warto raz a w cos lepszego zainwestowac.

Tylko kwestia jakie radio, nawet jesli nie presidenta polecacie to napiszcie cos wiecej, jaki model etc.

Cezar - 28-12-2010, 16:38

maxblink, ja mam radio TTI 880 plus antene Sirio ML-145. Calosc pracuje idealnie, z tego co wiem w sprzedazy jest nowszy model radia. Aby zmiescic w bagazniku carismy antene dluzsza niz 140cm trzeba ja zgiac :P
maxblink - 28-12-2010, 19:15

o cezar;)

tzn. na antene to chyba jestem zdecydowany bo duzo dobrego o niej wyczytalem, kwestia samego radia ;]

eremita - 28-12-2010, 21:02

Cezar napisał/a:
antene Sirio ML-145. Calosc

bardzo dobry bacik :D

krzychu - 28-12-2010, 22:40

Ja mam Harrego II ASC - chwalę sobie. Teraz jest Harry III ASC z podobno jeszcze lepszym ASC... Chociaż można kupić Johnny III ASC (jeśli się nie mylę to brakuje tylko FM którego jeszcze nie użyłem).
maxblink - 30-12-2010, 13:16

ahh :)

to juz sie chyba rozmyslilem z tej anteny ;]

a ktos kto jezdzi cari uzywal moze anteny o dl. okolo 2m,
nie ma problemu ze schowaniem?

Cezar - 30-12-2010, 13:25

Piotrek szukaj czegos krotszego niz 140cm, bo tak jak pisalem nie wejdzie Ci na szerokosc do bagaznika. W galu jest szerzej i moja miesci sie na styk :wink:
Kup lepiej np SIRIO AS-100 i nie bedziesz mial problemu :)

eremita - 30-12-2010, 13:30

ja mam 150cm używałem ją w octavi colcie galu i w cytrynie C5 i nie miałem problemu z chowaniem anteny :D
maxblink - 30-12-2010, 13:33

no to chyba jednak kupie ta 72cm presidenta, problemu z pakunkiem nie bedzie w sumie - jeszcze tylko mi dylemat co do radia zostaje, kazdy mi co innego doradza - ale najwiecej mowia o presidencie harry 2-3
laskadan - 30-12-2010, 14:01

Ja używam Harry II ASC + Sirio AS-100 i sobie chwale :)

tak to działa

eremita - 30-12-2010, 14:46

mniej niż metr bym nie kupił
cabaniarz - 30-12-2010, 14:55

a co do lancerka sb 2008 proponujecie i gdzie to wewnątrz montować? Ma ktoś doświadczenia?
krzychu - 30-12-2010, 23:08

Powiem Wam że jak bym miał chować za każdym razem antenę jak wjeżdżam do garażu to w 90% by przeleżała w bagażniku.... Kiedyś na poprzednim aucie miałem helice (tą grubszą, potem sprzedałem na forum) od President-a w uchwycie na klapie i bardzo uciążliwe było jej przykręcanie motylkiem za każdym razem. Ze znajomym jeździłem co miał na lexusie magnesową i przy mnie 2 razy spadła i pobijała się o auto.... Tak że u mnie magnesówki odpadają w przebiegu.

Jednak Triflex pomimo paru wad (utrudniony montaż, słabe nadawanie) jest nieoceniony. Nikt za mną nie woła, jak ja wołam jestem anonimowy, nie kusi na parkingu, nie trzeba chować, nie szpeci, nie niszczy lakieru jak magnesówka, nie spadnie, SWR <1,1 itd itp...

Ps. Dla mnie anteny > 1,2m to leczenie sobie kompleksu wielkości. Swoją droga chyba nie ma takiego co nie narzeka na tłok na radiu i brak kultury... Kupujcie te anteny po 2m a potem narzekacie że tyle świństwa, nakładania i śmieci na radiu tylko są. Jak by każdy miał po 0,5-1m to by było dużo lepiej.