Nasze Miśki - Galant 1.8 16v 140km by BeNeK
BeNeK - 31-12-2010, 16:54 Temat postu: Galant 1.8 16v 140km by BeNeK Witam wszystkich ! :] Od około pięciu lat posiadam Galanta e52a 7g z 1995 roku po lifcie.
Autko kupiłem za 11.300 z przebiegiem 167.891 km obecnie ma 265.000, mimo tego silniczek pracuje idealnie , cichutko nie bierze oleju , środek w idealnym stanie. A pamiętam , jak mówiono mi nie kupuj japońskiego ''g*wna''ale ja i tak kupiłem i tego w ogólnie nie żałuję w ręcz przeciwnie !
O Galusia dbam , olej wymieniam co średnio 6000-7000 tys km. zawias też był wymieniany mimo to dziś podczas jazdy co zaczęło piszczeć wydaje mi się że to gumy stabilizatora , po świętach jak znajdę czas to pojada na kanał to się zobaczy i wymieni , mam zamiar jeszcze wymienić kable , jakie polecacie do takiego gala ? No i może na lato jak się uda to jakie felgi 17'' no chyba że gala już nie będzie , zobaczymy To na razie by było tyle .
Andrew - 31-12-2010, 17:00
BeNeK napisał/a: | mówiono mi nie kupuj japońskiego ''g*wna'' | Dużo znawców tak mówi BeNeK napisał/a: | mam zamiar jeszcze wymienić kable , jakie polecacie do takiego gala ? | M.in. NGK. Fajne auto. Bezawaryjności.
Wszyc - 31-12-2010, 17:07
Benek wiesz na co ja czekam na to zdjęcie z pod maski
Montuj dokładki z V6stki albo zderzak z wersji Diamond Edition
BeNeK - 31-12-2010, 17:25
Wszyc, Jak Ty mi w myślach czytasz , taki gust jak ja , marzy mi się jeszcze taki 3'' wydech w poprzeg tej dziury na oryginalny wydech ;p ^^ ale to po zimie , bo w garażu nam dach zerwało :/ i nie ma się gdzie schronić , dobrze że w środku był tylko nissan a nie galuś ;p
A jeszcze dziś , zaraz wyjdę i zrobię parę fotek w ciemności z potworem , mam czas do 19 bo goście zaczną się schodzić ;D
Wszyc - 31-12-2010, 17:32
daj spokój z 3" do wolnossaka max 2,5" i nie zmieniaj przebiegu wydechu zamontowanie prostej rury może źle wpłynąć na osiągi poprowadź tak jak jest tyle że 2,5" chodź podobno oryginalne 2,25" w pełni daje radę zaraz Ci podpowiem parę gadżetów co można zrobić ale nie otwarcie na forum by pomysłów nie podebrali inni heheh
BeNeK - 31-12-2010, 17:46
Spoko , spoko ...Tak sobie i myślę że jakoś nie mógł bym się rozstać z galem w końcu można powiedzieć że prezent tak jak nissan , tylko 100nx-a nie lubie i mi się nie podoba idzie pod młotek za te pieniążki co pójdą z jego sprzedaż na pewno pójdą do a raczej 'w', galanta ^^ I jeszcze jedna fotka która robiłem teraz super wygląda nocą ;p
A z pod machy to jutro bo teraz fotki nie wychodzą ponieważ robie je telefonem tylko 5mpx bo aparat mi ukradli jak byłem we Francji :/
Potworek nocą Ależ on mi się tak podoba, ''Wszycu'' powiedz mi dla czego nie da się zapalić samych halogenów tylko trzeba do tego światła ;D ?
Andrew - 31-12-2010, 17:53
BeNeK napisał/a: | nie da się zapalić samych halogenów tylko trzeba do tego światła | Na postojówkach też będą się świecić.
BeNeK - 31-12-2010, 17:56
Tak ,wiem ale mi chodzi aby świeciły się same bez postojówek , dziennych czy długich ;d
Wszyc - 31-12-2010, 18:11
no niestety każde auto tak ma Ja za to będę montował w zderzak dalekosiężne i synchronizował je z drogowymi żeby się paliły jak włączę drogowe przeciwmgłowe się mi nie przydają a mocniejsze długie by się przydały
BeNeK - 01-01-2011, 15:51
Na reszcie mogłem zrobić foki silniczka i środka :] Jak dla mnie w środku gala jest za ciemno wolał bym mieć takie wnętrze jak w c5 , ale da się przyzwyczaić ;D
Dla porównania środek c5 ;p
A to już silniczek
Wszyc - 01-01-2011, 15:54
neee Ty ten silniczek to zwykły 1.8 115KM co był w galancie myślałem że masz dohca najzwyklejsze E52A jak Jacka a nie sory Jacka jest niezwykłe bo ma korbki w drzwiach no ale rzeczywiście była niby wersja 135KM czym to się różni ciekawe
BeNeK - 01-01-2011, 15:59
No nie dohc , to sohc 135 kucyków takie też wychodziły , tylko że poprzedni właściciel coś tam kombinował 'podobnież' i powinien mieć 140 ;p !! Chyba te silniki trzymają moc w przeciwieństwie do 4g63
Czym się różnią tego nie wiem , ale czuć róznice bo jechałem 115 km , może nie jest to duża różnica ale odczuwalna :]
Tak patrząc na dane techniczne tego 115km i 135 zauważyłem ze ten słabszy ma większy stopień sprężania
Wszyc - 01-01-2011, 16:08
BeNeK napisał/a: | Chyba te silniki trzymają moc w przeciwieństwie do 4g63 |
a w łeb byś chciał ?
Ogólnie ciekawy egzemplarz
BeNeK - 01-01-2011, 16:13
hahaha^^ no a trzymają ?? Średnio z clipera IG zostaje ze 120 km tak jak to kiedyś napisałeś ''w porywach powinien mieć 150 '' Nie wiem od czego to zależy np moja c5 też nie trzyma teraz ma około 100 ze 110 km , a wszystko na czas było wymieniane , ostatni serwis z ASO na 27 tys zł , ktoś o nią bardzo dbał i dla tego do jeździła bez problemu do przebiegu 320.000 ;p
Wszyc - 01-01-2011, 16:21
BeNeK napisał/a: | w porywach powinien mieć 150 |
Cicho daj mi się cieszyć tym co mam napisanym w danych technicznych
kumpel ma eclipse 2g GS zrobił wydech przelot, dolot zrobił założył nowe pierścienie panewki lżejsze koło zamachowe lżejsze koła rozrządu i ostrzejsze wałki rozrządu i pojechał na hamownie i wykazało mu 146KM po założeniu świnki udało się osiągnąć 165KM
Ale mam nadzieje że mój 6bolt się lepiej ma
|
|
|