To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant 1.8 16v 140km by BeNeK

BeNeK - 31-12-2010, 16:54
Temat postu: Galant 1.8 16v 140km by BeNeK
Witam wszystkich ! :] Od około pięciu lat posiadam Galanta e52a 7g z 1995 roku po lifcie.
Autko kupiłem za 11.300 z przebiegiem 167.891 km obecnie ma 265.000, mimo tego silniczek pracuje idealnie , cichutko nie bierze oleju , środek w idealnym stanie. :P A pamiętam , jak mówiono mi nie kupuj japońskiego ''g*wna''ale ja i tak kupiłem i tego w ogólnie nie żałuję w ręcz przeciwnie !
O Galusia dbam , olej wymieniam co średnio 6000-7000 tys km. zawias też był wymieniany mimo to dziś podczas jazdy co zaczęło piszczeć wydaje mi się że to gumy stabilizatora , po świętach jak znajdę czas to pojada na kanał to się zobaczy i wymieni , mam zamiar jeszcze wymienić kable , jakie polecacie do takiego gala ? No i może na lato jak się uda to jakie felgi 17'' no chyba że gala już nie będzie , zobaczymy :cry: To na razie by było tyle .

Andrew - 31-12-2010, 17:00

BeNeK napisał/a:
mówiono mi nie kupuj japońskiego ''g*wna''
Dużo znawców tak mówi :)
BeNeK napisał/a:
mam zamiar jeszcze wymienić kable , jakie polecacie do takiego gala ?
M.in. NGK. Fajne auto. Bezawaryjności.
Wszyc - 31-12-2010, 17:07

Benek wiesz na co ja czekam na to zdjęcie z pod maski :D

Montuj dokładki z V6stki albo zderzak z wersji Diamond Edition :)

BeNeK - 31-12-2010, 17:25

Wszyc, Jak Ty mi w myślach czytasz , taki gust jak ja , marzy mi się jeszcze taki 3'' wydech w poprzeg tej dziury na oryginalny wydech ;p ^^ ale to po zimie , bo w garażu nam dach zerwało :/ i nie ma się gdzie schronić , dobrze że w środku był tylko nissan a nie galuś ;p
A jeszcze dziś , zaraz wyjdę i zrobię parę fotek w ciemności z potworem , mam czas do 19 bo goście zaczną się schodzić ;D

Wszyc - 31-12-2010, 17:32

daj spokój z 3" do wolnossaka max 2,5" :) i nie zmieniaj przebiegu wydechu zamontowanie prostej rury może źle wpłynąć na osiągi :) poprowadź tak jak jest tyle że 2,5" chodź podobno oryginalne 2,25" w pełni daje radę :) zaraz Ci podpowiem parę gadżetów co można zrobić ale nie otwarcie na forum by pomysłów nie podebrali inni heheh :D
BeNeK - 31-12-2010, 17:46

Spoko , spoko ...Tak sobie i myślę że jakoś nie mógł bym się rozstać z galem :D w końcu można powiedzieć że prezent tak jak nissan , tylko 100nx-a nie lubie i mi się nie podoba idzie pod młotek za te pieniążki co pójdą z jego sprzedaż na pewno pójdą do a raczej 'w', galanta ^^ I jeszcze jedna fotka która robiłem teraz super wygląda nocą ;p
A z pod machy to jutro bo teraz fotki nie wychodzą ponieważ robie je telefonem tylko 5mpx bo aparat mi ukradli jak byłem we Francji :/

Potworek nocą :twisted: :mrgreen: Ależ on mi się tak podoba, ''Wszycu'' powiedz mi dla czego nie da się zapalić samych halogenów tylko trzeba do tego światła ;D ?

Andrew - 31-12-2010, 17:53

BeNeK napisał/a:
nie da się zapalić samych halogenów tylko trzeba do tego światła
Na postojówkach też będą się świecić.
BeNeK - 31-12-2010, 17:56

Tak ,wiem ale mi chodzi aby świeciły się same bez postojówek , dziennych czy długich ;d
Wszyc - 31-12-2010, 18:11

no niestety każde auto tak ma :P Ja za to będę montował w zderzak dalekosiężne i synchronizował je z drogowymi żeby się paliły jak włączę drogowe przeciwmgłowe się mi nie przydają a mocniejsze długie by się przydały :P
BeNeK - 01-01-2011, 15:51

Na reszcie mogłem zrobić foki silniczka i środka :] Jak dla mnie w środku gala jest za ciemno wolał bym mieć takie wnętrze jak w c5 , ale da się przyzwyczaić ;D

Dla porównania środek c5 ;p

A to już silniczek :)

Wszyc - 01-01-2011, 15:54

neee Ty ten silniczek to zwykły 1.8 115KM co był w galancie myślałem że masz dohca :P najzwyklejsze E52A jak Jacka :P a nie sory Jacka jest niezwykłe bo ma korbki w drzwiach :P no ale rzeczywiście była niby wersja 135KM czym to się różni ciekawe
BeNeK - 01-01-2011, 15:59

No nie dohc , to sohc 135 kucyków takie też wychodziły :twisted: , tylko że poprzedni właściciel coś tam kombinował 'podobnież' i powinien mieć 140 ;p !! Chyba te silniki trzymają moc w przeciwieństwie do 4g63 :D
Czym się różnią tego nie wiem , ale czuć róznice bo jechałem 115 km , może nie jest to duża różnica ale odczuwalna :]

Tak patrząc na dane techniczne tego 115km i 135 zauważyłem ze ten słabszy ma większy stopień sprężania :p

Wszyc - 01-01-2011, 16:08

BeNeK napisał/a:
Chyba te silniki trzymają moc w przeciwieństwie do 4g63 :D

a w łeb byś chciał ? :D

Ogólnie ciekawy egzemplarz

BeNeK - 01-01-2011, 16:13

hahaha^^ no a trzymają ?? Średnio z clipera IG zostaje ze 120 km tak jak to kiedyś napisałeś ''w porywach powinien mieć 150 :mrgreen: '' Nie wiem od czego to zależy np moja c5 też nie trzyma teraz ma około 100 ze 110 km , a wszystko na czas było wymieniane , ostatni serwis z ASO na 27 tys zł , ktoś o nią bardzo dbał i dla tego do jeździła bez problemu do przebiegu 320.000 ;p
Wszyc - 01-01-2011, 16:21

BeNeK napisał/a:
w porywach powinien mieć 150

Cicho daj mi się cieszyć tym co mam napisanym w danych technicznych :P
kumpel ma eclipse 2g GS zrobił wydech przelot, dolot zrobił założył nowe pierścienie panewki lżejsze koło zamachowe lżejsze koła rozrządu i ostrzejsze wałki rozrządu i pojechał na hamownie i wykazało mu 146KM :D po założeniu świnki udało się osiągnąć 165KM :D

Ale mam nadzieje że mój 6bolt się lepiej ma :D