Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Problem z odpaleniem
matthew_p - 02-01-2011, 22:17 Temat postu: [Cari 1.6] Problem z odpaleniem Witam
Mam Carisme 1,6 1996r w gazie. I pojawił mi sie taki problem przed momentem że nie moge go odpalić już mówie o co chodzi..
Jechałem dzisiaj do domu i w drodze coś mi sie stało z gazem bo wogóle nie chciał go podawać (gaz w butli jest bo tankowałem) przełączyłem na bezyne dojechałem do domu. i sprawdzałem styki od otwarcia zaworu butli (kiedyś miałęm taki przypadek w innym aucie) ale nic nie dało. Pojawił sie następny problem jak w temacie że nie mogłem go odpalić, jak przekręciłem kluczyk to wogóle nie zagadał (rozrusznik). poruszałem przewodami i w końcu zakręcił ale nie chciał odpalić na paliwie tak jakby pompa nie dawała paliwa. Ruszałem jeszcze raz przewodami ale nic to nie dało i teraz ani na benzynie niechce zapalić ani na gazie.
Co może być przyczyną i gdzie jej szukać.
Rob600 - 03-01-2011, 17:54
Sam piszesz że problem z benzyną pojawił się po interwencji pod maską
Z tego co piszesz masz problem z przewodami. Zacznij standardowo od bezpieczników, sprawdź czy napięcie dociera na bezpieczniki oraz czy nie ma jakiejś głupiej usterki z przetartym/wypiętym kablem. Jeżeli nie to chyba czeka cię elektryk
Pozdro
WooojaS - 05-01-2011, 21:48
I jak z mitsu?
Sprawdź czy masz iskrę na świecach, bo kopułka/moduł/palec ma ciężkie życie przy tej temperaturze i wilgotności.
Sprawdź błędy na komputerze jakie wywala... a zapewne tak jest.
Sprawdź przepływkę w jakim jest stanie.
No i dodaj auto do "Naszych aut" z fotkami
matthew_p - 26-01-2011, 14:08
witam problem z paliwem rozwiązałem - miałem poprostu za długo odłaczony przepływomierz i komp nałapał błedów i nie chciał odpalić. problem z gazem też rozwiązałem - był przetarty przewód otwierający zawór zbiornika gazu.
WooojaS - 26-01-2011, 14:13
I takie wlaśnie "duperele" są najgorsze.... Naszuka sie człowiek, nakombinuje a tu taki psikus mały.
Wrzuć misiaka do "naszych aut"
|
|
|