To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] Inny rozstaw śrub mocujących alternator

Dżepetto - 05-01-2011, 18:33
Temat postu: [E32A 1.8] Inny rozstaw śrub mocujących alternator
Witam
Mam pytanie odnośnie alternatora. Ostatnio w moim miśku padł stojan i najprawdopodobniej diody szukałem trochę na szrocie i znalazłem podobny od galanta lecz ma on inny rozstaw śrub mocujących. Napięcie na obydwóch jest takie same czyli 65A. Czy można przełożyć stojan do drugiej obudowy ? Zamieszczam zdjęcie obydwóch alternatorów KLIK

Maretzky85 - 05-01-2011, 20:02

Jeśli z tego samego silnika, to teoretycznie powinno pasować. Z 2.0 nie pasuje na pewno :D
mikomik - 06-01-2011, 00:34

niekoniecznie musi pasować
ja też robiłem z dwóch alternatorów jeden bo padły diody i okazało sie, że było trochę wiecej przerabiania bo mimo, że rozstawy srub itp były takie same, obudowy na pierwszy rzut oka też, to np otwory w obudowie na zacisk śrubowy były o różnych srednicach i trzeba było rozwiercać i kombinować podkładki izolujące, trzeba było także wcześniej przelutować diody
także bardzo uważnie obejrzyj obie sztuki:)

Dżepetto - 06-01-2011, 21:52

Dzięki za odpowiedzi. Przełożenie nie wchodziło w grę- za dużo kombinowania. Przełożyłem tylko wirnik okazało się że była padnięta jedna bieżnia. Zamykam temat