Outlander I GEN Techniczne - outlander I turbo
foo - 07-01-2011, 08:33 Temat postu: outlander I turbo witam
chce naprawic blad z przeszlosci, kiedy NIE kupilem nowego czarnego outka I turbo, a jak wiadomo mitsu juz nie robi nowych. Cos slyszalem, ze Outek II bedzie mial tez wersje turbo ale jakos niewiele widac na horyzoncie
stad pytanie do obecnych uzytkownikow: jaka jest awaryjnosc? co sie czesto psuje? na co zwracac uwage przy kupnie? jaki jest realny okres zycia turbiny?
nie chce gazu, oczywiscie
z gory dzieki
p.s. napisalem tego posta tez na MKP, ale tam puchy
Maddox - 07-01-2011, 15:55 Temat postu: Re: outlander I turbo
foo napisał/a: | witam
chce naprawic blad z przeszlosci, kiedy NIE kupilem nowego czarnego outka I turbo,
a jak wiadomo mitsu juz nie robi nowych. Cos slyszalem, ze Outek II bedzie mial tez wersje turbo ale jakos niewiele widac na horyzoncie
stad pytanie do obecnych uzytkownikow: jaka jest awaryjnosc?
-mam raptem pol roku i na razie tylko zwykle koszty eksploatacyjne
co sie czesto psuje? na co zwracac uwage przy kupnie? jaki jest realny okres zycia turbiny?
-i to tez mnie interesuje
nie chce gazu, oczywiscie
-oczywiscie, a konkretne powody? bo ja sie wlasnie zastanawiam czy zalozyc.
z gory dzieki
p.s. napisalem tego posta tez na MKP, ale tam puchy |
foo - 08-01-2011, 11:06
dzieki Maddox za odpowiedz
Cytat: | -mam raptem pol roku i na razie tylko zwykle koszty eksploatacyjne
|
moge zapytac jaki kupiles? z ktorego roku i z jakim przebiegiem?
Cytat: | nie chce gazu, oczywiscie
-oczywiscie, a konkretne powody? bo ja sie wlasnie zastanawiam czy zalozyc. |
to bedzie samochod na autostrady/szybsze jezdzenie, do miasta mam 'malucha' z gazem wlasnie.Z Outkiem nie chce ryzykowac problemow z silnikiem i okolicami
Maddox - 08-01-2011, 20:27
foo napisał/a: | dzieki Maddox za odpowiedz
Cytat: | -mam raptem pol roku i na razie tylko zwykle koszty eksploatacyjne
|
moge zapytac jaki kupiles? z ktorego roku i z jakim przebiegiem?
Cytat: | nie chce gazu, oczywiscie
-oczywiscie, a konkretne powody? bo ja sie wlasnie zastanawiam czy zalozyc. |
to bedzie samochod na autostrady/szybsze jezdzenie, do miasta mam 'malucha' z gazem wlasnie.Z Outkiem nie chce ryzykowac problemow z silnikiem i okolicami |
przebieg byl akurat 78tkm, produkcja marzec 2007-ostatnia seria
ja jeszcze zobacze jak mi sie z praca ulozy, jak na + to nie zakladam LPG, nie dlatego ze sie boje, sa Outki T z gazem, cala masa Foresterow T z gazem i smigaja bez problemow.
Bart007 - 09-01-2011, 20:27
Ja używam Outka Turbo już nieco ponad rok. Kupiłem auto z 2006 z przebiegiem 123 tys. km. - zadbane, końcówka leasingu. Od zakupu nie miałem żadnych problemów, nigdy nie odmówiło posłuszeństwa, z rzeczy eksploatacyjnych wymieniłem przez rok jedynie tylne klocki i na przeglądzie końcówkę drążka kierowniczego, czyli w sumie drobiazgi. Jeśli dbasz o turbinę (ja mam turbotimer) to powinna długo posłużyć. Ponoć dość kosztowna jest naprawa zawieszenia, ale u mnie się trzyma dobrze mimo przebiegu, a jeżdżę po raczej kiepskich drogach.
Icewind - 10-01-2011, 08:53
Ja kupiłem nowego w 2007 r., i dotychczas przejechałem ok 55 tys. km. Z większych problemów to jak poczytasz forum to będziesz wiedział że sprzęgło i hamulce to czułe miejsca Turbo - u mnie wymienione. Reszty wogóle nie zauważam, zwykła eksploatacja, może szybsze wymiany oleju bo samochód po programie w AutoGT - bez tego nie było jazdy. Właśnie rozważam sprzedaż jakoby coś to na PW.
Maddox - 10-01-2011, 12:25
ciekawe czy ktos juz robil turbo w Turbo, i jesli tak to przy jakim przebiegu?
foo - 11-01-2011, 08:32
dzieki za odpowiedzi
tak, czytalem o krzywych tarczach i sprzegle
ok, to powoli zaczynam szukac 'tego najlepszego'
[ Dodano: 12-01-2011, 12:39 ]
http://www.autotrader.pl/...2006/111945030/
ktos cos moze powiedziec? wyglada az za ladnie, sporo kasy wlozone jak na tak maly przebieg
hmmm...
Maddox - 14-01-2011, 15:51
foo napisał/a: | dzieki za odpowiedzi
tak, czytalem o krzywych tarczach i sprzegle
ok, to powoli zaczynam szukac 'tego najlepszego'
[ Dodano: 12-01-2011, 12:39 ]
http://www.autotrader.pl/...2006/111945030/
ktos cos moze powiedziec? wyglada az za ladnie, sporo kasy wlozone jak na tak maly przebieg
hmmm... |
co masz na myśli pisząc, że sporo kasy włożone?
foo - 14-01-2011, 15:56
DVD z monitorem dla pasażerów tyłu, nawigacja - moze jestem konserwatywny, ale ja bym montowal takie rzeczy na dluzsze przejazdy a nie szuranie do biura czy do warzywaniaka
Maddox - 14-01-2011, 16:10
foo napisał/a: | DVD z monitorem dla pasażerów tyłu, nawigacja - moze jestem konserwatywny, ale ja bym montowal takie rzeczy na dluzsze przejazdy a nie szuranie do biura czy do warzywaniaka |
pytanie czy zakupione w salonie z autem czy zakupione i montowane niezaleznie(taniej) i
ciekawe co to za sprzęt, ze zdjęć niestety nie wynika, można by sprawdzić cenę na alledrogo.
ale już w opony zainwestowal, to nie są standardowe Geolandary
macia - 25-01-2011, 07:50
Mam pytanie do właścicieli turbo: czy u Was w obudowie aktuatora (waste gate) jest taka mała dziurka od spodu? Może dziwne pytanie ale jak ktoś może to proszę o sprawdzenie
Icewind - 25-01-2011, 11:31
macia napisał/a: | Mam pytanie do właścicieli turbo: czy u Was w obudowie aktuatora (waste gate) jest taka mała dziurka od spodu? Może dziwne pytanie ale jak ktoś może to proszę o sprawdzenie |
to na pewno nie korniki, nie ja ani Auto GT...
We wszytkich Turbo jak i Evo jest 2 mm dziurka w west gate - info z dziś z Auto GT - bo tak to robią w Mitsu
macia - 25-01-2011, 19:41
Jarku,
W takim razie wszystko jasne
Bardzo dziękuję za odpowiedź i do ... zobaczenia
desti - 28-01-2011, 08:24
Ja używam swojego turbiaka już od ponad roku. Rok produkcji 2005 przebieg 128tyś. Jeśli chodzi o awaryjność to jest bardzo dobrze na razie wymieniałem tylko oleje, paski, napinacze czyli to co powinno się, a tak poza tym nic jeśli chodzi o Turbo - posiada turbotimer więc sądze że do 300tyś powinien być spokój z nią. Jedynie co mnie irytuje to jak jest zimno to to że skrzynia biegów ciężko chodzi, a tak to auto godne polecenia. Spalanie jakie osiągam to średnio 8,5-9,0 więc nie jest źle. Z dynamiką też jest dobrze
|
|
|