Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] relingi do wersji Invaite
ryszhal - 07-01-2011, 18:28 Temat postu: [II 2.0 DID] relingi do wersji Invaite Cy ktos z szanownych forumowiczów montował relingi dachowe .Czy jest to mozliwe i jakie problemy z montażem. Wersja ta w wersji orginalnej nie posiada relingów .Prosze o informacje
ryszhal
13zbyszek13 - 08-01-2011, 18:46
Myślę kolego że musisz to zlecić jakiemuś zaprzyjaznionemu warsztatowi blacharskiemu lub niestety ASO.
Anonymous - 11-01-2011, 16:43
jak na załącznych obrazkach ... jest to możliwe i z daleka od ASO !!
mitsu00 - 11-01-2011, 16:52
etom napisał/a: | jak na załącznych obrazkach ... jest to możliwe i z daleka od ASO !! | Po co montowac relingi skoro auto ma fixpointy na belki bezporednio w rynienkach?
13zbyszek13 - 11-01-2011, 16:56
mitsu00 napisał/a: | Po co montowac relingi skoro auto ma fixpointy na belki bezporednio w rynienkach? |
Mnie się bardziej podoba z relingami etom napisał/a: | jak na załącznych obrazkach ... jest to możliwe i z daleka od ASO !! |
Pisałem że nie koniecznie ASO , lecz wydaje mi się że musi wykonać to ktoś kto ma o tym pojęcie.Trzeba chyba zdemontować podsufitkę ?
Anonymous - 11-01-2011, 17:00
BROŃ BOŻE !! Podsufitki się nie rusza , wszystko się robi z zewnątrz !!!
mitsu00 - 11-01-2011, 17:03
etom napisał/a: | BROŃ BOŻE !! Podsufitki się nie rusza , wszystko się robi z zewnątrz !!! | Ale co w samym montazu moze byc az tak skomplikowanego? Zdejmuje sie zaslepki i dokreca relingi srubami. Sprawdzalem w manualu serwisowym
13zbyszek13 - 11-01-2011, 17:06
etom napisał/a: | BROŃ BOŻE !! Podsufitki się nie rusza , wszystko się robi z zewnątrz !!! |
Jak nie ma potrzeby zdejmowania podsufitki to sprawa jest dosyć prosta w montażu.
mitsu00 - 11-01-2011, 17:09
13zbyszek13 napisał/a: | etom napisał/a: | BROŃ BOŻE !! Podsufitki się nie rusza , wszystko się robi z zewnątrz !!! |
Jak nie ma potrzeby zdejmowania podsufitki to sprawa jest dosyć prosta w montażu. | jesli ktos czuje sie nieswojo trzymajac srubokret i klucz to niech odda do warsztatu. Instalacja jest banalnie prosta. reling do dachu przymocowany jest 3 srubami wkrecanymi od strony zewnetrznej dachu. Zdejmuje sie plastik z relingow w miejscu mocowania do dachu i wkreca srube. That is it. 30 min roboty maks i 2 browary
13zbyszek13 - 11-01-2011, 17:12
mitsu00 napisał/a: | jesli ktos czuje sie nieswojo trzymajac srubokret i klucz to niech odda do warsztatu. Instalacja jest banalnie prosta. reling do dachu przymocowany jest 3 srubami wkrecanymi od strony zewnetrznej dachu. Zdejmuje sie plastik z relingow w miejscu mocowania do dachu i wkreca srube. That is it. 30 min roboty maks i 2 browary |
Ja mam już zamontowane.
Anonymous - 12-01-2011, 09:04
......Zdejmuje sie plastik z relingow w miejscu mocowania do dachu i wkreca srube. That is it. 30 min roboty maks i 2 browary
No nie zupełnie model Outka Invite nie posiada tych otworów gwintowanych do mocowania relingów , tylko ma dwie blachy na stronę pod listwami maskującymi z takim otworem do mocowania poprzeczek i na tym trudność polega że trzeba wywiercić otwory nie 3 tylko conajmniej 4 lub 5 nie pamiętam ile ma tylny cokół, chyba też 2 śruby bo przód ma napewno 2 śruby, wstawić odpowiednie kołki rozporowe, uszczelnić, dociąć listewki maskujące , osadzić je ... i wtedy JUŻ !! po jakiejś godzinie na stronę!!! Radzę .....bez browarów bo robótka jest precyzyjna !!!Powodzenia życzę!!!
13zbyszek13 - 13-01-2011, 08:19
etom napisał/a: | No nie zupełnie model Outka Invite nie posiada tych otworów gwintowanych do mocowania relingów , tylko ma dwie blachy na stronę pod listwami maskującymi z takim otworem do mocowania poprzeczek i na tym trudność polega że trzeba wywiercić otwory nie 3 tylko conajmniej 4 lub 5 nie pamiętam ile ma tylny cokół, chyba też 2 śruby bo przód ma napewno 2 śruby, wstawić odpowiednie kołki rozporowe, uszczelnić, dociąć listewki maskujące , osadzić je ... i wtedy JUŻ !! po jakiejś godzinie na stronę!!! Radzę .....bez browarów bo robótka jest precyzyjna !!!Powodzenia życzę!!! |
Jednak według mnie podsufitkę trzeba troszeczkę odgiąć i tu jest duże ryzyko że się złamie
Anonymous - 13-01-2011, 08:58
nie dotyka się wnętrza !! wszystko dzieje się na dachu z zewnątrz !! w rynienkach
13zbyszek13 - 13-01-2011, 09:17
etom napisał/a: | nie dotyka się wnętrza !! wszystko dzieje się na dachu z zewnątrz !! w rynienkach |
teraz rozumie , dzięki za wyjaśnienia.
dab - 13-01-2011, 13:43
etom napisał/a: | nie dotyka się wnętrza !! wszystko dzieje się na dachu z zewnątrz !! w rynienkach |
ciekawe czy sa dfo tej wersji zrobione jakies adaptacje/wzmocnienia w dach? pewnie nie a wtedy wkrecenie moze nie byc takie latwe...
|
|
|