To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Choinka po świętach.

Besiek - 08-01-2011, 15:01
Temat postu: Choinka po świętach.
Moi drodzy co zrobicie/zrobiliście ze swoją choinką (naturalną oczywiście) po świętach? Szukałem w sieci informacji gdzie można w Warszawie oddać choinkę po świętach i nic konkretnego nie znalazłem. W zeszłym roku Vattenfall zorganizował akcję zbiórki choinek które później wykorzystał do ogrzania naszych bloków, w tym roku nie trafiłem na informację o takiej akcji. Znalazłem również informację (zeszłoroczną) że ZOO nie przyjmuje choinek, ze względu na fakt iż wiele z nich zostało potraktowane różnymi środkami chemicznymi w celu upiększenia i niestety nie nadają się dla zwierzaków. Czy ktoś z was wie jak to wygląda w tym roku?
JCH - 08-01-2011, 17:29

Ja wynoszę do lasu - mam blisko (btw dzisiaj właśnie wyniosłem). Tam ona, że tak powiem, się "utylizuje" :)
Słyszałem też o ZOO, że niby na karmę dla słoni ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem.

cabaniarz - 08-01-2011, 17:35

ja swoją wynoszę oczywiście do piwnicy, gdzie będzie czekać do przyszłych świąt. :mrgreen: Mam ją od paru lat. :mrgreen: Aha nie dodałem, że jest sztuczna :mrgreen:
Wszyc - 08-01-2011, 17:46

do kibla poszła :P u mnie choinka w domu stoi puki z niej prawie goły pień nie zostanie potem łamie się w pół i w kibel :D
luckyluck - 08-01-2011, 20:34

Wywaliłem przez okno... :D
A po południu została zabrana przez porządkowych co meble sprzątają stare i inne rupcie.

robertdg - 08-01-2011, 20:46

Wystrugalem z niej drewienka na rozpałke ;-)
Besiek - 08-01-2011, 20:59

Wszyc napisał/a:
do kibla poszła :P u mnie choinka w domu stoi puki z niej prawie goły pień nie zostanie potem łamie się w pół i w kibel :D

No to albo miewasz małe choinki albo wielki kibel :D Poszła... wróć, zaniosłem i zostawiłem pod śmietnikiem. Niech się martwią Ci co biorą za to pieniądze.

Krzyzak - 08-01-2011, 21:04

choinki są segregowane na wysypiskach i robi się z nich jakieś podpałki itd.
Anonymous - 10-01-2011, 07:37

posadzona przed domem / z trzech do tej pory posadzonych - 2 się przyjęły :lol:
Manuela - 11-01-2011, 10:36

Moja jeszcze stroi wystrojona i.... zaczyna rosnąć :shock: myślę że w przyszłym tyg. zakupię większą doniczkę :) Póki co zostaje, dopóki się będzie mieścić w mieszkaniu i na balkonie :)
Seichan - 11-01-2011, 11:38

Ja dziś zdejmuję ozdoby z jednej choinki (sypie się już, że szok) i pewnie pójdzie na podpałkę :)
Andrew - 11-01-2011, 11:40

Ja w sobotę rozebrałem choineczkę, sypała się, że szok, a później przez drzwi balkonowe wytransportowałem ją na zewnątrz i później do kotłowni i do pieca :)
Zatoichii - 12-01-2011, 22:10

Mój świerk srebrny (w donicy) trafi na ogród do klienta ( projektuję i zakładam ogrody). Trochę poświętował i do roboty :D
koszmarek - 14-01-2011, 21:22

Wyczytałam na bilboardzie, że Vatenfall zbiera choinki :)