To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - drobne usterki - światełko w zegarze i światło w kabinie

Anonymous - 09-01-2011, 12:23
Temat postu: drobne usterki - światełko w zegarze i światło w kabinie
Witam i proszę o wskazówki w sprawie dwóch drobnych usterek:
1. przestał świecić zegar w kabinie - nie wiem jak się to w ogóle otwiera i czy jest tam jakaś żaróweczka do wymiany,
2. ostatnio wieczorem chciałem włączyć światło w kabinie i w ręku został mi ten plastikowy przełącznik. Wydaje mi się, że niczego nie złamałem, ale chyba zeskoczył z jakiejś prowadnicy. Pytanie jak w ogóle zdjąć ten klosz bo nie chcę na siłę aby czego nie rozwalić

Pozdrawiam mitsumaniaków życząc przy okazji wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

kris80 - 09-01-2011, 17:45

Ad.1 Wyciągasz do siebie cały ten górny panel w którym jest zegar (razem z nawiewami). Jak juz go wyjmiesz to bedziesz mógł wyjąć zegar i w jego tylnej części jest oprawka z żaróweczką.
Ad.2 W tych szkiełkach są otworki w które wkładasz coś ostrego i podważasz i wyjda bez problemu. Pod szkiełkami są śróbki i będziesz mógł odkręcić całą lampkę i zobaczysz co jest nie tak. Napewno zeskoczyła ci tam taka sprężynka. Jak rozbierzesz to zobaczysz.

[ Dodano: 09-01-2011, 17:47 ]
Ten opis 2 to do światła na środku podsufitki. Nie napisałes o którą lampke ci chodzi.

kosek - 09-01-2011, 18:38

http://forum.mitsumaniaki...ghlight=konsola
pozdr.

kamir - 10-01-2011, 20:37

gacek77, jeżeli nie świeci Ci i zegarek i światło w środku ( dodatkowo radio ) to jest do tego wszystkiego 1 bezpiecznik ( pod maską ).

Sprawdź go

Anonymous - 11-01-2011, 19:53

dzięki panowie za wskazówki
pozdrawiam

kamir - 11-01-2011, 22:05

gacek77, naprawione??
kolo_j - 15-01-2011, 22:02

kamir napisał/a:
gacek77, jeżeli nie świeci Ci i zegarek i światło w środku ( dodatkowo radio ) to jest do tego wszystkiego 1 bezpiecznik ( pod maską ).

Sprawdź go

kolego jeden bezpieczniki z 3 bodajze jak wysiadzie to nie dowsc ze nie swieci nie gra nie zamyka centralnego to jeszcze do tego po kazdym zgaszeniu auta resetuje kompa.

Anonymous - 16-01-2011, 13:45

naprawione, to były uszkodzenia mechaniczne i przepalona żarówka ... pytałem tylko jak sie to otwiera
dzięki i pozdrawiam

[ Dodano: 16-01-2011, 14:25 ]
kris80 napisał/a:
Ad.1 Wyciągasz do siebie cały ten górny panel w którym jest zegar (razem z nawiewami).

Nie potrafię sobie jeszcze poradzić z wyciągnięciem tego panela. Mogę prosić o wskazówki?

kris80 - 16-01-2011, 14:54

Podważ czyms ostrym z boku pomiędzy tym plastikiem a deską rozdz. i ciągnij do siebie i musi puścić.