To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] Wentylacja samochodu

koczarek - 10-01-2011, 14:15
Temat postu: [MSS ALL] Wentylacja samochodu
Jestem posiadaczem MMS 1,9 DID 2002 po lifcie od roku i dopiero zima zmusiła mnie do szukania odpowiedzi na następujące pytania:

1/ Czy nadmuch przez (4) regulowane kratki deski rozdzielczej jest stale bez względu na położenie manipulatora wentylacji?
2/ Czy jeżeli manipulator jest skierowany na szybę to powietrze powinno nie dmuchać 4 kratkami?

Nie wiem czy jest to typowe dla tego modelu czy to jednak trzeba szukać przyczyn takiego stanu w moim MMS. :?:
Dla wyjaśnienia podam, że pokrętło regulacji wentylacji ustawione na szybę przednią ( max w prawo), linka jest zamocowana do manipulatora, wentylator działa.

SiMa - 10-01-2011, 22:55

Tutaj jest skan z instrukcji obsługi :)
Jak widać powietrze z kratek (oznaczone jako 'B') jest wypuszczane przy każdym przełożeniu regulatora - nawet jeżeli jest nastawione tylko "na szybę".
Nawet jak ustawisz "na nogi" to troszkę wieje z kratek :wink:

Mam nadzieję, że Ci to trochę wyjaśniło :wink:

Pozdrawiam

koczarek - 18-01-2011, 11:47

Dzięki SiMa za instrukcje i wyjaśnienie jak powinno to działać
Problem polega u mnie na tym że bez względu na położenie manipulatora ( a zwłaszcza w poz A,B ) nie wyczuwam (przykładając co prawda rękę do kratek na desce rozdzielczej) nadmuchu powietrza na szybę przednią. Czy w Waszych MMS jest wyczuwalny wyraźny strumień powietrza w otworach skierowanych na szybę przednią przy którymś z ustawień manipulatora? Może ktoś to ma wiedzę praktyczną ( po demontażu) na temat funkcjonowania klapek kierujących powietrze w odpowiednie otwory. Obawiam że mój MMS ma tutaj problem.

Pozdrawiam