To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Wskaźnik paliwa nie bangla :/

adt81 - 11-01-2011, 18:06
Temat postu: Wskaźnik paliwa nie bangla :/
Na początek zapytam bo wstyd się przyznać ale nie zwróciłem wcześniej na to uwagi - czy wskaźnik poziomu paliwa w Galancie po wyłączeniu zapłonu opada do pozycji "0" czy też pozostaje na miejscu ?

Od wczoraj zauważyłem że chyba coś jakby się nie rusza - zatrzymał się na pierwszej kresce od zera - dzisiaj dla testu wlałem 10l i drgnął z wielką biedą po przejechaniu ok 2km zaledwie 2-3mm w górę. Co może być przyczyną takiego zachowania - pływak się zaciął czy wskaźnik padł ? Trochę to nie fajne bo nie wiem kiedy mi się paliwo może skończyć :/. Rozbierać pompę czy zegary - stukałem palcem ale to nic nie pomaga :-) .

spown - 11-01-2011, 20:05

Nie opada.

Zachowanie z minimalnymi ruchami jest normalne... Wszystko ok. Przyspiesz kilka razy dynamicznie to zobaczysz jak ładnie opada ;)

Owczar - 12-01-2011, 09:21

Albo zatankuj do pełna i zobaczysz jak ładnie pójdzie na samą górę ;)
Maddox - 12-01-2011, 13:30

Owczar napisał/a:

o tuż to.
co to jest 10 litrów, lej do pelna i bedziesz wiedzial jak Ci się zachowuje.

adt81 - 12-01-2011, 16:51

Owczar napisał/a:

o tak to na pewno pomoże ale raczej na krótko :lol: - ja się tylko przestraszyłem bo jak już wspomniałem nie zwróciłem wcześniej na to uwagi że po wyłączeniu zapłonu nie opada. Jednak coś mi się wydaje, że ta wskazówka i tak jakaś niemrawa się zrobiła :-) Chyba mnie coś Misiek na koszty naciąga i siłą na stację kieruje. Albo przestał paliwo zużywać :P

Owczar - 12-01-2011, 17:25

Ta wskazówka nawet po zatankowaniu podnosi się bardzo wolno. Układ ma tłumik, aby nie drgała podczas ruszania i hamowania. Ale jak przyciśniesz na każdym biegu to zobaczysz, że trochę opadnie, a po chwili podniesie ;)