To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E5xx] Bieg wrzucony bez sprzęgła.

kotos0 - 11-01-2011, 21:59
Temat postu: [E5xx] Bieg wrzucony bez sprzęgła.
Witam ostatnio przez przypadek wrzuciłem wsteczny bez sprzęgła i o dziwo wszedł bez zadnych wiekszych oporów. Zastanawiam się teraz czy może sprzęgło kwalifikuje się powoli do wymiany skoro tak lekko on wszedł.
robertdg - 11-01-2011, 22:16

No i co, wrzuciłeś bieg i auto pojechało, czy stało :?: może przy tym pooperowałeś trochę gazem :?:
Wszyc - 11-01-2011, 22:17

ja często nie używam w ogóle sprzęgła od 2 biegu do 4 to kwestia dobrania odpowiedniej prędkości silnika do prędkości skrzyni ( nie próbujcie tego w domu złe wyczucie samochodu i synchronizatory do wymiany :D ) ale jak najbardziej się da bez uszkadzania czego kol wiek ale w przypadku wstecznego to już trochę sprawa się inaczej maluje w teorii się da wbić go bez sprzęgła nawet na nowym sprzęgle po prostu trudniejsza sprawa o wiele...

Sprzęgło może nie mieć nic do tego przypadku jeżeli nie wykazuje żadnych innych objawów zużycia

Krejzi - 11-01-2011, 23:18

hehe sam ostatnio sobie jechalem i jakos cos mnie naszlo i wrzucilem bieg bez sprzegla wszedl zupelnie jak ze sprzeglem ale to chyba raczej dobrze swiadczy o samochodzie, (chyba)