To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Outlander II Instyle!

Muciek - 13-01-2011, 17:24
Temat postu: Mitsubishi Outlander II Instyle!
Witam.

Chciałem zaprezentować niestety nie moje auto, ale mojego taty, także codziennie mogę sobie na nie chociażby popatrzeć :) Auto zakupione półtora tygodnia temu, a dokładnie 3.01.2011r. w Salonie Mitsubishi w Bydgoszczy. Hmmm, zakup auta był bardzo, bardzo dłuuugi. Zaczęło się od tego, że stare auto zaczynało powiedzmy dawać o sobie znaki, że jest obecne, a jako iż do końca roku jest (była) tylko kratka, więc został pomysł z nowym autem, a poszukiwania zaczęły się w sumie w Czerwcu/Lipcu.

Zakupy:

-Najpierw całkiem przypadkowo był brany pod uwagę VW Passat, ale w max wyposażeniu cena po rabacie wyszła 128tys. zł no więc jak za takie auto to lekka przesada, do tego w listopadzie miał wyjść ( teraz już wyszedł) nowy model, więc to definitywnie go skreśliło z listy, jako iż szybciej straci na wartości, oraz takich passków w mieście są setki.

-Następna opcja to: Opel Insignia (tutaj mój wpływ był na ten samochód), długo chodzone było po salonie, oglądane, czytane, mi się podobał, tacie też. Duży minus, że homologacja na 4 osoby, a w rodzinie kiedyś już było auto z homologacją na 4 osoby i wszyscy znają ten ból. Dobrze wyposażona opcja +/- 115zł więc nie najgorzej jak na nowe (zarówno na rynku) auto. No, ale po jeździe próbnej odpadł w przedbiegach. Z początku brany pod uwagę był głównie automat, a w Insignii Diesel z automatem nie był możliwy do zakupu.

-Kolejna propozycją był Subaru Forester i Outback. Forester nawet nie był oglądany w środku ze względu na gabaryty - zbyt mały. Outback za wysoka cena jak na wyposażenia, które potencjalnie miało się znajdować w samochodzie.

-Potem na liście znalazły się takie auta jak Toyota Avensis, lecz tutaj bardziej tylko aby go obejrzeć w salonie, bo nie był poważnie brany pod uwagę.

-Przypadkiem jadąc do salonu chyba Mercedesa (w celu oglądania tylko, za wysoki pułap :P ) natrafiliśmy z tatą na salon Mitsubishi, mówimy no to wchodzimy. Z uwagi na to, że dwa lata temu miał tata jazdę próbną OII przed liftem i wywarł bardzo pozytywne wrażenia, od razu wzięliśmy się za oglądanie Glonojada. Stały dwie wersje: Granatowa z jasną tapicerką i Brązowa z czarną tapicerką - oby dwie skórzane. Głos był jednomyślny - jasna skóra, kolor czarny od razu było wiadomo, zaraz po zobaczeniu katalogu. Najpierw ogólna pogadanka o cenach i zebranie katalogów. Był to miesiąc wrzesień. Coś było w tym aucie, czułem, że to właśnie on :D

-Następnie przejeżdżaliśmy obok salonu Hondy, no to wchodzimy. Accord Kombi bardzo się podobała tacie, dla mnie też niczego sobie, więc wybór pod względem oględzin padł na nią, po dłuższym czasie zainteresowanie padło na CR-V ze względu na wersję z automatem. Niestety po jeździe próbnej zawiodła bardzo, pod względem osiągów, tylko 150KM, słabo się zbierała, napęd "pseudo" 4x4 jest mniej niż słaby, a z automatem w przystępnej cenie tylko benzyna, a wybór był bardziej Diesla. Accord odpadła dlatego, że mała, no i nastawienie taty było bardziej na SUV'a.

-Przydrożne salony i nie brane pod uwagę auta jakie zostały oglądane to m.in.:
* Kia Sportage - Mała.
* Hyundai IX35 - Bardzo mały.
* Kia Sorento - Cena kosmos.
* Nissan Quashai +2 - Plastik i środek mało oryginalny.
* Citroen C5 - Kierownica :badgrin: .
* Skoda Superb - Tylko oglądana, oraz cena.

To tyle z opowieści, teraz trochę o samochodzie:

Silnik: 2.0D-ID
Moc: 170HP
Kolor: Amntetyst Black
Tapicerka: Beige Leather
Wersja: Instyle
Pakiety: Zimowy(Felgi+Opony), Image (brak jeszcze osłony tylnej)

A teraz czas na zdjęcia:

Z Zewnątrz:

Wnętrze:

Silnik:

Pozdrawiam, oraz czekam na komentarze :)

Saqu - 13-01-2011, 17:30

noi wybór jak najbardziej słuszny :D , miłego użytkowania :)
KowaliK - 13-01-2011, 17:51

Możesz przybliż co wchodzi w skład tego pakietu Image? Aaa i nazwa lakieru to Amethyst Black. :wink: Niech Wam służy. :)
Muciek - 13-01-2011, 17:58

Dzięki bardzo, co do nazwy to wziąłem ją z oficjalnej strony Mitsubishi.

Pakiet Image: Podświetlane progi, płyta ochronna tylnego zderzaka, osłona tylna wraz z wkładkami, chociaż wkładki nie będą montowane, bo czujniki wariują.

Pozdrawiam. :)

Anonymous - 13-01-2011, 19:12

Muciek napisał/a:

box ralliart ? bo standardowo 2.0 ma chyba 140?

bardzo trafny zakup :) poczytaj na forum co lubi boleć outlandera ;)

Muciek - 13-01-2011, 20:48

Derpin napisał/a:
Muciek napisał/a:

box ralliart ? bo standardowo 2.0 ma chyba 140?

bardzo trafny zakup :) poczytaj na forum co lubi boleć outlandera ;)

Standard ma 140HP, racja. Tutaj jest fabryczne podniesienie mocy przez ASO do 170HP. Na forum już trochę siedzę, głównie właśnie w dziale Outlandera, więc zdążyłem się co nie co dowiedzieć.

Pozdrawiam.

Anonymous - 13-01-2011, 20:55

Muciek napisał/a:
Standard ma 140HP, racja. Tutaj jest fabryczne podniesienie mocy przez ASO do 170HP.

czyli właśnie poprzez box ralliart czy wirus wgrywany przez ASO ? żeby się potem nie wyparli jak będzie trzeba coś zrobić w innym aso....

Muciek napisał/a:
Na forum już trochę siedzę, głównie właśnie w dziale Outlandera, więc zdążyłem się co nie co dowiedzieć.

no to plusy i minusy przez zakupem pewnie znałeś :)

Muciek - 13-01-2011, 21:04

Derpin napisał/a:
Muciek napisał/a:
Standard ma 140HP, racja. Tutaj jest fabryczne podniesienie mocy przez ASO do 170HP.

czyli właśnie poprzez box ralliart czy wirus wgrywany przez ASO ? żeby się potem nie wyparli jak będzie trzeba coś zrobić w innym aso....

No właśnie tu rodzi się pytanie co to jest. Podobno w boxie jest jakaś skrzyneczka za akumulatorem, wyżej są zdjęcia silnika, a ja się nie znam więc może ktoś z forumowiczów powie czy owa skrzynka się znajduje czy nie? Na papiery jeszcze nie zdążyłem looknąć, a sam dokładnie nie wiem. Niedługo pewnie będę działał, żeby się dowiedzieć czegoś więcej.

Derpin napisał/a:
Muciek napisał/a:
Na forum już trochę siedzę, głównie właśnie w dziale Outlandera, więc zdążyłem się co nie co dowiedzieć.

no to plusy i minusy przez zakupem pewnie znałeś :)

Mniej/więcej, bardziej wady i zalety :) Ogólnie jest ok.

KowaliK - 13-01-2011, 21:59

Muciek napisał/a:
Dzięki bardzo, co do nazwy to wziąłem ją z oficjalnej strony Mitsubishi.

Pakiet Image: Podświetlane progi, płyta ochronna tylnego zderzaka, osłona tylna wraz z wkładkami, chociaż wkładki nie będą montowane, bo czujniki wariują.

Pozdrawiam. :)

Faktycznie, teraz widzę, że zmienili nazwę... mógłbyś wrzucić zdjęcie tych progów? Ciekaw jestem jak to wygląda.

Muciek - 13-01-2011, 22:15

Tutaj wrzucam zdjęcie robione telefonem przy słabym oświetleniu, gdy będę miał chwilę zrobię trochę lepszej jakości :)

nasa - 14-01-2011, 21:30

Piękna sztuka :) Gratulacje!
13zbyszek13 - 15-01-2011, 08:20

Muciek napisał/a:
Podobno w boxie jest jakaś skrzyneczka za akumulatorem, wyżej są zdjęcia silnika

Zrób lepsze zdjęcie od góry na wysokości akumulatora.

ta owalna skrzyneczka z przodu akumulatora to jest ten słynny
BOX REALLIART
firmowany przez MMC na który powinieneś posiadać certyfikat.

Muciek - 15-01-2011, 10:59

13zbyszek13, dzięki bardzo za info, dzisiaj zrobię zdjęcia i wrzucę je tutaj.
Muciek - 15-01-2011, 13:50

Zdjęcia zrobione, boxa raczej nie ma :lol:

mystek - 15-01-2011, 16:51

Swoją drogą widzę, że mocowanie akumulatora pozostaje niezmienne od tylu lat w Mitsubishi :) u mnie w Colcie ostatnio takowe robiłem, bo zgubiłem jeden pręcik wymieniając akumulator i jest praktycznie takie samo :) . Sprawdzony patent :)