Lancer Ogólne - Problem z temperaturą silnika
KRISKOMP - 16-01-2011, 16:11 Temat postu: Problem z temperaturą silnika Witam
Od niedawna posiadam Lancera 2.0 D kombi i od niedawna mam dziwny objaw. Jak jadę powyżej 80 gwałtownie wzrasta mi temperatura silnika, w środku robi się zimno. jak zwolnie to temperatura silnika maleje a w środku robi się ciepło. Do tego zauważyłem, że wentylator chłodnicy włącza mi się odrazu po przekręceniu stacyjnki. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być.
Z góry dziękuję za pomoc.
robertdg - 16-01-2011, 20:24
KRISKOMP napisał/a: | ak jadę powyżej 80 gwałtownie wzrasta mi temperatura silnika, w środku robi się zimno. jak zwolnie to temperatura silnika maleje a w środku robi się ciepło. | Sprawdx poziom płynu chłodniczego, możliwe, że są to objawy uszkodzenia uszczelki pod głowicą albo głowicy KRISKOMP napisał/a: | wentylator chłodnicy włącza mi się odrazu po przekręceniu stacyjnki. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być. | możliwe że czujnik temperatury szwankuje, albo jest gdzies uszkodzenie w instalacji elektrycznej.
KRISKOMP - 16-01-2011, 21:07
gdyby była to uszczelka to albo bym dymił na biało, albo miał śmietane pod korkiem oleju, a żadne z tych zjawisk niewystępuje. Coprawda płynu mi trochę ubywa, ale niewiele.
jutro odepne czujnik temperatury ten co jest na chłodnicy i zobacze co będzie się działo.
W kazdym razie dzięki za pomoc
robertdg - 16-01-2011, 21:22
KRISKOMP napisał/a: | gdyby była to uszczelka to albo bym dymił na biało, albo miał śmietane pod korkiem oleju | Odniosłem się do objawów auta, ale chyba wiesz lepiej, powodzenia.
|
|
|