To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] Chrobotanie z prawej strony przodu

darek7513 - 20-01-2011, 18:43
Temat postu: [MSS DID] Chrobotanie z prawej strony przodu
Witam dopadlo mnie niespodziewanie :lol: tzn rozwalilem tej zimy sobie obudwe silnika poprostu nawalilo sie tam snieg zrobil sie lod i pod ciężarem trzasnelo i w tym czasie pojawilo sie takie chrobotanie tak jak by po lewej stronie oczywiscie pod czas jazdy na obrotach1500/2000 i przy odpuszczaniu gazu , i myslalem ze to moze ta obudowa co resztki wisialy ale po demontarzu nic sie nie zmienilo ,gumy na przegubach cale lozysko podpory osi cale a ja jestem w kropce moze ktos ma pomysl co jeszcze moze byc przyczyna ,bo w sumie auto zachowuje sie ijezdzi normalni tylko cos chrobocze :cry: z gory dzieki.
jarro71 - 20-01-2011, 22:43

Witam,
U mnie bylo podobnie. Najpierw spora dziura w jezdni ( peknięty katalizator ) Dwa dni temu zaczęlo chrobotać po lewej stronie przy 1500-2000 obrotów, a dzisiaj uklad napedowy odmówi posuszenstwa. Silnik pracuje, bieg wlaczony a samochód nie jedzie, slychać tylko chrobotanie. Wieczorem odholowalem do warsztatu- wstepna diagnoza-pólosie do wymiany :(
jarro

darek7513 - 24-01-2011, 15:57

Jeszcze raz podeszlem do sprawy przejzalem wszystko i nie ma do czego sie czepnac ale jesli chodzi o te półosie to czy jest jakies inne symptomy oprucz chrobotania ,niewiem a moze jakies łożysko miedzy skrzynia a sprzeglem tylo to jes dziwne ze poza chrobotaniem nic sie niedzieje z autem :?:
Andrew - 24-01-2011, 16:36

darek7513 może łożyskowanie górnego mocowania amortyzatora siadło?
darek7513 - 23-02-2011, 18:18

:lol: Okazalo sie ze to koncowka obudowy filtra powietrza (pomiedzy aku a karoseri
±) tarabanila jest to na forum ale to byl taki dzwiek ze dal bym sobie reke obciac ze to co innego ale proste rozwiazania sa najmniej prawdopodobne.