To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - I kup sobie auto z bezkluczykowym otwieraniem...

Uwex - 21-01-2011, 12:30
Temat postu: I kup sobie auto z bezkluczykowym otwieraniem...
Złodzieje już myślą jak się do takich aut dobrać .
mystek - 21-01-2011, 12:38

Mój brat opowiadał mi, jak pojechał z kolegą do gościa, który specjalizuje się w Oplach (z Vectra Klubu jego kolega) i właśnie tamten właściciel tego zakładu mówił im, że jak ktoś ma licencję i program komputerowy Opla (służący do napraw samochodów), to może np odpalić jakąś nową Insignię czy otworzyć jej drzwi, która stoi np 5km od nas. Tylko, że to trzeba jakoś zhakować czy coś.
robertdg - 21-01-2011, 12:43

:lol: Oni to dopiero odkryli :?: Szkoda, że nie wspominają, o drodze, od otwarcia auta, do jego odpalenia.
krzychu - 21-01-2011, 12:48

robertdg napisał/a:
Szkoda, że nie wspominają, o drodze, od otwarcia auta, do jego odpalenia.

Ale jeśli zrobili "mostek" między faktycznym kluczykiem a samochodem to po prostu samochód odpali tak samo jak się otworzył...

A jak odpalisz to potem te systemy nie zgaszą silnika, ani nie zamkną samochodu (kolega kiedyś odwoził żonę która miała kluczyk, zajechał bez problemu do domu i dopiero pod zgaszeniu silnika przyciskiem zatrzasnęło go w środku).

Czyli otworzą, odpalą, pojadą do dziupli, a potem to już z górki.

robertdg - 21-01-2011, 13:36

krzychu, że tak powiem, może nie do końca jest to takie proste
Muciek - 21-01-2011, 15:40

Jak mają sygnał, że kluczyk w pobliżu to odpalą bez problemu i pojadą, auto dopiero zgaśnie jak będzie pusty bak, albo złodziej sam zgasi samochód. Wiem, bo tata ma ten system, to jego działanie zdążyłem poznać. Jak otworzą to i odpalą.