To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Kable dostaja przebicia

galaaa - 27-01-2011, 18:36
Temat postu: [CA1A 1.3] Kable dostaja przebicia
Witam jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc:). Mam colta ca0 1,3 z gazem i pewnego dnia zaczelo sie szarpanie i spalanie skoczylo niewiarygodnie, otworzyłem maske aby zobaczyc czy kable nie maja przebicia i mialy wiec wymienilem kopulke swiece kable oraz palec rozdzielacza i jak reka odjal. po pewnym czasie okolo 1 miesiaca szarpanie i strzelanie powróciło. otwieram maske a tam kable swieca . wiec wymienilem na nowe i znow auto nie do pozania ale po ok 3 tygodniach znow dostaly przebicia. zalozylem jakies uzywane i ustapilo, ale nastepnego dnia znow szarpanie. moje pytanie brzmi dlaczego kable dostaja przebicia?? czy jest sens kupic nowe NgK a te dostana przebicia i pieniadze w bloto.Bede wdzieczny za kazda odpowiedz. Pozdrawiam :)
cabaniarz - 27-01-2011, 18:48

Czy kabelki, które zakładałeś były od jednego producenta? Przewody, tak jak wszystko są lepszej i gorszej jakości, oczywiście te niskobudżetowe są przeważnie do d..py :mrgreen: .
j-rules - 27-01-2011, 18:51

galaaa, napisz ktorych producentów kable juz zakladales i nie przysnioslo to dlugotrwalego efektu.
galaaa - 27-01-2011, 18:53

Pierwszym razem Były sentecha wytrzymaly ponad miesiac drugim razem Kager cos kolo 3 tyg. wiem ze tanie miesa psy jedza :) ale czy oplaca sie kupic te drogie a jak dostana znow przebicia??
idas - 27-01-2011, 19:00

Ja miałem sentecha przez rok i w ogóle przebić nie miały, wymieniłem na NGK bo... nadarzyła się okazja by tanio kupić:]
apple1910 - 27-01-2011, 19:09
Temat postu: Kable
Witam osobiście mam kable SEIWA i są ok tanie ok. 120 zł i dobre jak na razie...
cabaniarz - 27-01-2011, 19:31

galaaa napisał/a:
Były sentecha wytrzymaly ponad miesiac drugim razem Kager

No, niestety marki te nie grzeszą wysoką jakością. Po objawach jakie opisałeś i czasie użytkowania prawdopodobnie chodzi o kable.

idas napisał/a:
Ja miałem sentecha przez rok i w ogóle przebić nie miały

Dużo też zależy od warunków tzw. ,,środowiskowych'' np. dużej wilgotności powietrza. Producenci zapłonówek mają żniwa w okolicach jesieni, kiedy jest duża wilgotność i ludzie masowo wymieniają kable.

galaaa - 27-01-2011, 19:56

a co powiecie na kable SEIWA za okolo 60 zl??
j-rules - 27-01-2011, 19:56

z tanszych opcji msprobowalbym z Seiwą. A jak chcesz swiety spokoj to doloz na NGK. Chociaz Seiwa nie sa zle (pod warunkiem ze ze sklepu a nie jakies podróby z allegro)
Sentchy to zalezy jak sie trafi - raz dzialaja ok, raz lipnie. Na pewno nie ma sie co pchac w Janmory, Kagery (pakowacz)

galaaa - 27-01-2011, 20:08

powiem tak. Wole dolozyc pare groszy i miec swiety spokoj. bo i spalanie mniejsze i szarpania brak tym bardziej ze to gaz a gaz uczulony na iskre. wiec co polecacie?
j-rules - 27-01-2011, 20:29

NGK
Hugo - 27-01-2011, 20:47

U mnie w Galancie Sentechy miały przebicie od razu po zamontowaniu. Auto było mułowate. Założyłem z powrotem stare, oryginalne, 12 letnie kable i jest OK. Kup NGK i po problemie.
idas - 27-01-2011, 21:36

Ja również na początku trafiłem na sentechy z przebiciami, ale wymienili mi w sklepie na dobre. Bardzo sobie chwalę tamte kable, odniosłem wrażenie (może to tylko wrażenie) że auto lepiej chodziło na nich niż na ngk (ale zostawiłem NGK bo wydają się znacznie solidniejsze i "wrażeniom" do końca nie ufam) choć i te nie mają jakichkolwiek przebić. Widocznie z kablami to jest niezła loteria:]
Pexu - 28-01-2011, 21:11

apple1910 napisał/a:
Witam osobiście mam kable SEIWA i są ok tanie ok. 120 zł i dobre jak na razie...

to nie są dobre kable. za ngk do swojego cejota dałem 112 zł

macieekg - 29-01-2011, 11:34

Pexu napisał/a:
apple1910 napisał/a:

to nie są dobre kable. za ngk do swojego cejota dałem 112 zł

No ja nie wiem, w all-parts pan Mateusz właśnie polecał SEIWY a mówił, że NGK ostatnio się popsuły...