To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Poszukiwana wartość pojemności bagażnika

zenek_bb - 28-01-2011, 02:56
Temat postu: [1G 90-94] Poszukiwana wartość pojemności bagażnika
Witam, potrzebuję info im szybciej tym lepiej, co dwie (więcej) głowy to nie jedna.

Jaka jest pojemność bagażnika w Ecli 1G GS/GST, jak ktoś ma do GSX też proszę, pozdrawiam :D

OT. W końcu i ja potrzebuję waszej pomocy ;p

barteski - 28-01-2011, 09:21

cierzkie info jaka to pojemnosc
zostaw te wofery w spokoju bo ogłuchniesz :D

zenek_bb - 28-01-2011, 19:27

Obliczyłem wartość z wymiarów, jednak ze względu na kształt nie jest to dokładne, wychodzi około 230L.

Jak by ktoś miał dokładniejsze info proszę dać znać...

wuerce - 28-01-2011, 19:52

183l, a po złożeniu 387l dane z niemieckiego prospektu dla GSa
czemu chcesz to wiedzieć?

Damian_Eclipse - 28-01-2011, 20:01

hmm 180l pojemnosci bagaznika to ma tico. Wg mnie niemozliwe ze Eclipse ma tyle samo, bo jednak ten bagaznik wcale nie jest taki maly.
wuerce - 28-01-2011, 20:21

możliwe, czy nie - tak jest w ulotce,
zależy też jak to mierzono, podana jest jakaś norma VDA chyba, ale co to oznacza i dokąd to prowadzi ja nie znaju...

zenek_bb - 28-01-2011, 20:24

nie jest mały ale jest niski, od 2óch lat jeździłem bez półki podszybia to fakt można naprawdę napakować tam sporo:

Co prawda musiałem wyciągnąć skrzynie basową, ale spakowałem się z przyjaciółką, dzieckiem i kupą gratów jak wózek i lampka nocna na tydzień nad morze :) na upartego jeszcze jedna osoba mogła jechać z niewielkim bagażem.

Niestety po założeniu półki tylnej wysokość załadunku to jakieś 30cm.

Dzięki za info o dokładnej pojemności !! Wkleisz fotke tego prospektu i masz pomógł od moda ;>

wuerce - 28-01-2011, 21:10

Jakość taka sobie, ale wszystko widać co trzeba. Na samym dole "Kofferaumvolumen"

Widzę że dla zwiększenia pojemności wymonciłeś plastiki z bagażnika :)

Moim zdaniem nie jest źle jak na auto o takim nadwoziu i jeszcze tej wielkości. Dla dwóch osób naprawdę wystarcza. A jak ktoś twierdzi, że mało to nie zajrzy do bagażnika 3k GT :)

zenek_bb - 28-01-2011, 21:32

Do bagażnika? Heh, tam więcej zmieści się w skrzynce bezpiecznikowej niż w bagażniku.

Plastiki wymontowałem gdyż byłem w trakcie oklejania wygłuszeniem i przed wyjazdem na urlop nie zdążyłem zamontować z powrotem.

Damian_Eclipse - 29-01-2011, 11:06

Ja co tydzien smigam na studia Misiem i zazwyczaj zabieram 3 osoby z bagazami. Co prawda 2 osoby z tylu nie maja za wygodnie ale na bagaznik nie mozna narzekac. Tez jezdze bez polki.
rosomak1983 - 30-01-2011, 01:58

w gsxie badz gs 4x4 (jeden pieron) jest nie za duzo tego miejsca (podłoga jest płaska bez wnęki i koło wystaje dywanik ma wybujenie na koło) ale bez pólkiu wejdzie nieco :D