Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Osłona przegubu wewnętrznego - znowu cieknie
ig_or - 28-01-2011, 11:43 Temat postu: [Cari 1.6] Osłona przegubu wewnętrznego - znowu cieknie Panowie, potrzebuję porady.
Chodzi o osłonę przeguby wewnętrznego. Od momentu kiedy mam to auto (troche ponad 2 lata) wymieniałem tę osłonę już 3 razy. O ile za pierwszym razem wyciek był na łączeniu osłony gumowej ze skrzynią, to już kolejne wymiany były spowodowane wyciekiem z samego łożyska które jest w osłonie. Miałem juz osłony 4Max'a, Corteco, Sasic'a i za każdym razem problem powraca. Dodam że oczywiści na wszystkich łączeniach był dawany silikon.
Macie jakiś patent na trwałą wymianę tego ustrojstwa? Jakieś sprawdzony mega mocny silikon, sposób na samą wymianę, sprawdzone firmy? A może mam pecha i trafiam na złe egzemplarze?
robertdg - 28-01-2011, 12:19
| ig_or napisał/a: | | Miałem juz osłony 4Max'a, Corteco, Sasic'a i za każdym razem problem powraca. Dodam że oczywiści na wszystkich łączeniach był dawany silikon. | To albo jest wina sylikonu, albo złego montazu, albo jedno i drugie.
ig_or - 28-01-2011, 12:21
robertdg, a masz jakiś sprawdzony silikon który nadałby się do uszczelnienia tego?
robertdg - 28-01-2011, 12:33
Nie, bo to ma się trzymać bez żadnych sylikonów, poresztą nie powinno się łaczyć sylikonu z guma
lapass - 28-01-2011, 12:49
| ig_or napisał/a: | | O ile za pierwszym razem wyciek był na łączeniu osłony gumowej ze skrzynią, to już kolejne wymiany były spowodowane wyciekiem z samego łożyska które jest w osłonie. |
Czyli chodzi o lewą stronę? To łożysko jest w zestawie z osłoną sprzedawane?
Chodzi mi o to czy było wymieniane?
ig_or - 28-01-2011, 13:01
Tak, tak. Łożysko za każdym razem było nowe - tzn jest zawsze w zestawie
|
|
|