To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Osłona skrzyni biegów

Pawmitsu - 28-01-2011, 15:47
Temat postu: Osłona skrzyni biegów
Czy kto¶ wie gdzie kupic w miare tanio/ma namiary na osłone skrzyni biegów - taki kawałek plastiku z dziurami do mocowania i z naklejon± g±bk± mocowany pionowo koło lewego nadkola?
W serisie Mitsu krzyknęli za to 255 zlociszy netto :-(
Ja to koło Częstochowy mieszkam.

[ Dodano: 31-01-2011, 16:58 ]
Przypominam się, czy nie znacie adresu, gdzie można kupć osłonę skrzyni biegów, takie plastikow zabezpieczenie od spodu autka? Jakie¶ namiary?

desti - 01-02-2011, 13:50

ja to bym się raczej zastanowił czy nie zrobić samemu takiego z blachy na pewno więcej wytrzyma a przymocować można na blachowkręty
Pawmitsu - 01-02-2011, 23:05

Przekracza to moje mozliwo¶ci.
desti - 14-02-2011, 11:35

to jedz do jakiego¶ mechanika albo blacharza niech ci pomog± sama blacha aluminiowa to kwestia do 50zł robocizna podobnie
Pawmitsu - 14-02-2011, 13:03

Pomysł nie jest zły, dzięki, rozważam sobie. Znalazłem też takie metalowe osłony pod silnik i skkrzynię, robione fabrzycznie :o
bart_iceland - 14-02-2011, 14:01

kupel w santa fe zrobil samemu taka oslone potrzebne bylo tylko kawal blachy fleks i pare blachowkretow zrobil tez dziurke na filtr oleju (zeby przy wymianie nie zdejmowac calej oslony )ktora zaslepil tez taka blacha. wygladalo to na prawde niezle szczegolnie ze pomalowal to jeszcze na czarno. jak masz jakis kanal i chwilke czasu sprobuj :D