To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Sport Edition czy Avance - Wasze gusta.

pompec - 29-01-2011, 16:06
Temat postu: Sport Edition czy Avance - Wasze gusta.
Ciekaw jestem, która wersja ma więcej zwolenników. Ja na razie nie zdradzę swoich preferencji, ale mam na ten temat ugruntowaną opinię.
Anonymous - 29-01-2011, 16:54

Na zewnątrz - zdecydowanie Avance. W wewnątrz - Sport Edition. Nie leży mi tapicerka w Avance, która jest twarda i IMO niewygodna. Welur w SE jest świetny. Do tego uwielbiam konsolę centralną w SE - srebrną, która jest lepsza niż marmurek. ;)
Kaucz - 29-01-2011, 19:32

Wersja SE - trochę żałuję, że nie szukałem dłużej to sam bym sobie sprawił SE ;) . Avance jest dla mnie zbyt plastikowy na zewnątrz :P
atsar - 29-01-2011, 19:54

kuzi napisał/a:
Nie leży mi tapicerka w Avance, która jest twarda i IMO niewygodna

dlatego ja mam wersje ze skora :)
Moim zdaniem zdecydowanie Avance, ładniej się prezentuje na zewnątrz (o gustach się nie dyskutuje), w środku, to tak jak mowię, kwestia czy materiał czy skora. Poza tym jak dobrze poszukacie to w avance nie założyli takiego ospoilerowania, żeby było ładnie, tylko spełnia ona swoja role przy podmuchach wiatrów, szczególnie bocznych...
Na minus dla mnie w Avance - wykończenie "marmurkiem"

pompec - 29-01-2011, 20:20

według mnie wersja SE jest dużo ładniejsza od Avance... Avace kojarzy mi się z nadmiernie "wybotoksowanymi" ustami u kobiety... taki trochę przesadzony... SE jest subtelniejszy a nie mniej zadziorny (może nawet bardziej)... Avance jest za to fajniejszy z tyłu (za sprawą zajefajnego zderzaka)... a już ten marmurek w środku to porażka na maksa... wygląda jak kafelki w łazience z PRL-u... welur w SE też lepiej wygląda i na pewno jest przyjemniejszy w obcowaniu z nim... niezaprzeczalnym plusem Avance'a jest to, że rocznikowo jest młodszy od SE... ponieważ jestem na etapie zmiany Gala z 2,0 na 2,5 próbuję się na siłę przekonać do Avanca (młodszy i jest ich jednak więcej niż SE po lifcie)... ale ciężko mi to przekonywanie siebie idzie... stąd pomysł na tę ankietę...
Anonymous - 29-01-2011, 20:33

avance avance avance. raczej niższa utrata wartości, mega zadziorny wygląd, ostatni civic też mi się kiedyś nie podobał kwestia opatrzenia, a Galant z tym body wciąż wygląda bardzo świeżo, niektórzy dają mojemu 2, 3 latka :shock: 8) środek no cóż.... mimo że welurek ze sporta jest rzeczywiście przyjemniejszy w dotyku, to jednak tapicerka w avancach też wygląda na młodszą... może gdyby welur miał inny wzór... zresztą wymienić zderzak na ten ze sporta to żaden problem.
Rafal_Szczecin - 29-01-2011, 20:42

ciezkie porownanie.
w domu jak wiadomo jest i sport i avance ( Derpin )
mam sporta, i mimo, ze jest w tej chwili okazja zeby zrobic z niego avanca, to jednak pozostaje przy sporcie, bo ten zderzak ma jednak w sobie to cos .

nie powinno sie porownywac, ktory ladniejszy , oba sa wyjatkowe :D

Cezar - 29-01-2011, 20:45

Rafal_Szczecin napisał/a:
nie powinno sie porownywac, ktory ladniejszy , oba sa wyjatkowe :D

amen :twisted:

Hugo - 30-01-2011, 11:37

Avance trochę podchodzi pod przesadzony tuning, zdecydowanie SE.
pompec - 30-01-2011, 13:56

czytając powyższe wypowiedzi (nie wyłączając swojej) mam wrażenie, że powiedzenie, iż "każda pliszka swój ogonek chwali", jest prawdziwe :-) Nie jest to oczywiście żaden zarzut, ale tym cenniejsze będą wypowiedzi forumowiczów nie posiadających żadnej z omawianych w temacie wersji. Tak zwanych obiektywnych ;-)
atsar - 30-01-2011, 14:36

no to chyba normalne, ze ja np zachwalam Avance bo go mam, nikt mnie nie zmusil do jego zakupu, wybralem sobie go sam :) wczesniej mialem elegance wiec bralem pod uwage i SE, wybor padl na Avance.
jesli chodzi o to ze najlepiej brac glosy ludzi obiektywnych, to tez nie do konca, bo kazdy ma swoj gust, jednemu sie podoba SE drugiemu Avance, to tak samo jak z nami posiadaczami, tyle tylko ze my wiemy dokladnie co i jak o swoim aucie 8)

pompec - 30-01-2011, 15:01

atsar napisał/a:
o to chyba normalne, ze ja np zachwalam Avance bo go mam

ja też uważam, że to normalne :wink: i tak jak pisałem, nie jest to zarzut z mojej strony... to, że każdy ma swój gust też jest oczywiste... ale właśnie o to mi chodziło, żeby poznać te gusta. Ja sam mam bardzo ugruntowaną opinię na ten temat i chcę ją skonfrontować z innymi opiniami... bo rozsądek (czy też jak w reklamie - rozum) mówi mi: "kup Avance'a", serce natomiast mówi: "bierz Sport Edition"

maciejka - 30-01-2011, 17:38

avance :)
sampler - 31-01-2011, 08:23

w zasadzie to kwestia gustu co sie komu podoba. Jak dla mnie Avance jest nr 1, 2 jest galant przedlift - prawdziwy rekin, 3 SE. Natomiast bardzo nie podoba mi sie elegance.
gem1 - 31-01-2011, 15:50

przód i środek SE, tył Avance 8)

pozdro