To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - mile na km ?

szpala85 - 30-01-2011, 10:54
Temat postu: mile na km ?
Witam
Panowie jak zauważyliście w dziale Galant powstał pomysł aby zrobić swapa waszych zegarów ( tych w wyświetlaczem cyfrowym ) do Galanta ( licznik mechaniczny ) ... i teraz pytanko czy w zegarach angielskich ( bo takich jest pełno na alledrogo ) można zmienić mile na km na LCD ?
Zegary UK : http://moto.allegro.pl/li...1396826145.html

czy od razu kupować EU : http://moto.allegro.pl/li...1434083305.html

chyba że ktoś ma do sprzedania wersję EU z cyfrowym licznikiem to chętnie odkupię :wink:

pawelsonx - 30-01-2011, 13:21

można zmienić przeprogramować kość cena od 50zł w góre. dochodzi jeszcze koszt czujników na skrzynie jak zmieniasz z mechanicznego na elektroniczny
szpala85 - 30-01-2011, 14:09

pawelsonx napisał/a:
dochodzi jeszcze koszt czujników na skrzynie jak zmieniasz z mechanicznego na elektroniczny

do licznika idzie sygnał cyfrowy ( nie ma żadnych linek jeżeli o to ci chodzi )
chcę wiedzieć czy na wyświetlaczu w wersji UK jest mozliwość zmiany Mile na Kilometry ( bo sama tarcza ma dwie sakle ) , to mnie interesuje :wink:

pawelsonx napisał/a:
przeprogramować kość cena od 50zł w góre

za te pieniądze mam zegary Europejskie :wink:

Owczar - 30-01-2011, 14:25

Szpala, ja bym lepiej pomyślał nad przebiegiem km w kompie od nestora...
szpala85 - 30-01-2011, 14:37

Owczar, :wink: pisałem do nestora kilka maili na ten temat i niestety "nie przewiduje robic tego w przyszłości "

chociaż niby licznik tam już jest ale oblicza km do wymiany oleju i dzienny przebieg :wink:
więc nic z tego :wink:

Owczar - 30-01-2011, 14:42

Szkoda... Ale może jakby pare osób było zainteresowane, to by dopisał pare linijek kodu. Mielibyśmy z głowy dopsaowywanie implusów itd, bo tam licznik i tak jest podłączany do czujnika ze skrzyni.