Pajero Pinin - [1.8 MPI] Oryginalne oleje Mitsubishi DiaQueen.
postrzepiony - 30-01-2011, 21:21 Temat postu: [1.8 MPI] Oryginalne oleje Mitsubishi DiaQueen. Panie i Panowie.
Czy jeste¶cie zorientowani w którym autoryzowanym salonie Mi¶ka mozna kupić oleje DiaQueen ? Obejżałem sobie ostatnio ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=dsBmOeiQFVk
i chętnie kupię oryginalny olej 75W90 do swojego Mi¶ka. Na aledrogo ma Mitsustyle, ale niestety 75W80.
Pozdrawiam
mstrucz - 31-01-2011, 08:19
Ten olej z filmu to do automatów jest - ATF. Poza tym oleje DiaQueen sa raczej dedykowane do Lancerów EVo (o ile się orientuję) z powodu szpery. O ile w Pininie też jest blokada dyfra (a w zasadzie blokada na "sztywno" wiskozy) to ten olej niekoniecznie. Polecam oleje Repsola - ja taki wlałem i jest OK - cena bardzo dobra a marka w Mitsubishi sprawdzona. Jakby¶ chciał taki koniecznie olej do samoblokuj±cych się dyfrów to tez maj± - Autoblocante.
postrzepiony - 31-01-2011, 18:06
Wiem, że ten z filmu jest do automatów, ale wiem też, że s± oleje DiaQueen do manuali, tylko, że nie u nas . W Polsce Mitsu ma podpisan± umowę z Castrolem i lej± Taf X. Przynajmniej wszędzie gdzie dzwoniłem a dzwoniłem wszędzie .
|
|
|