To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Problem przy dodawaniu gazu

robex - 31-01-2011, 00:39
Temat postu: Problem przy dodawaniu gazu
Witam,
Posiadam Carisme 1,8 GLX, 16V rocznik 1997 od sierpnia 2010 r. Przejechałem nią około 4 tys. km i do tej pory wszystko ok, poza dwoma problemami:
1. Dosyć często zdarza się, że nie mogę włączyć biegu pierwszego oraz wstecznego
2. Podczas przyspieszania auto "zaczyna terkotać" i spada moc. Oczywiście obroty się wówczas zwiększają. Gdy chcę gwałtownie przyspieszyć, spada moc i silnik wydaje dziwny dźwięk. Gdy ponownie wciskam sprzęgło i dodaję gazu, silnik pracuje płynnie i bez efektu "terkotania". Byłem niedawno u mechanika i po podłączeniu komputera pod sterownik, komputer nie wykazał żadnego błędu. Proszę o pomoc, ponieważ nie wiem co to może być. Z auta jestem ogólnie zadowolony, ale wspomniana usterka jest dosyć uciążliwa i nie daje mi spokoju.

Hugo - 31-01-2011, 01:33

Co do pierwszego problemu powinna pomóc wymiana oleju w skrzyni biegów oraz tulejek wybieraka zmiany biegów. Co do drugiego problemu może sprzęgło się kończy?
robex - 02-02-2011, 19:44

Hugo napisał/a:
Co do pierwszego problemu powinna pomóc wymiana oleju w skrzyni biegów oraz tulejek wybieraka zmiany biegów. Co do drugiego problemu może sprzęgło się kończy?

Dzięki.