To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - po czasie faluja obroty

chicken20091986 - 31-01-2011, 15:19
Temat postu: po czasie faluja obroty
gdy stoję w korku jakiś czas , obroty zaczynają falować skaczą 2 tys do 0,7 i coraz bardziej czestotliwie nagle gasnie przy najniższych, odpala po sekundzie bez problemu 1 strzał. gdzie zacząć szukac??
Mawashi - 31-01-2011, 21:14

mam podobny problem jak Ty w mojej carismie 1.6 benz+lpg ;], tyle że ja wcześniej przejrzałem forum i przyczyną może być:
1.przepustnica - silniczek krokowy /konserwacja,czyszczenie/
2. trzeba sprawdzić świece - może kable też /wymiana na nowe/
3. filtr paliwa /wymiana/

coś takiego wyczytałem z innych tematów w przyszłym tygodniu zabieram się do mechanika i działam
pozdr.

kamir - 31-01-2011, 22:09

Mawashi, chicken20091986,
Cytat:
1.przepustnica - silniczek krokowy /konserwacja,czyszczenie/

Czyszczenia można dokonać samemu
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33071

Mawashi - 31-01-2011, 22:39

kamir:
przeczytałem temat, ale dla mnie dalej to jakaś magia, kiedyś musiałem wymienić żarówkę w kierunkowskazie tylnym to przekopałem te forum jak to zrobić bo i tego nie wiedziałem :D , jedyne co mi wychodzi to zmiana opon hehe i jakieś proste rzeczy, a tak to nie chce się za to osobiście brać bo na 90% coś bym zrąbał, w warsztacie biorą 50zł od godziny pracy więc jak będą wymieniać filtry czy co tam jeszcze to i w przepustnice popatrzą.

zresztą za zimno jest żeby przed blokiem na ciasnym parkingu w takie coś się bawić,
wystarczy mi że się użeram z centralnym zamkiem bo mi "zamarzł" i nawet drzwi się nie da zamknąć po ludzku.

Pozdrawiam.

kamir - 31-01-2011, 22:45

Mawashi, ja też mam przygody z centralnym zamkiem :

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60503

Samochód nie garażowany więc wiem coś o sprawdzaniu w taką pogodę.

BTW też muszę czyścić przepustnicę ale czekam na cieplejsze dni, dużo cieplejsze :D

marko81 - 02-02-2011, 17:30

krokowiec szaleje