Off Topic - Jak zarejestrować samochód?
zichu - 31-01-2011, 17:40 Temat postu: Jak zarejestrować samochód? Witam.
chciałbym zarejesrtować samochód na mnie i na moja dziewczynę(kto właściciej a kto współwłaściciel nie ma znaczenia). problem w tym że mieszka ona dosyc daleko mianowicie na mazowszu(Plock) a ja na sląsku(Racibórz). pytanie-do którego urzędu komunikacji nalezy się udać i "blachy" którego z nas bedą na samochodzie(ja mam SRC a Ona WP)? może ktoś mi to wytłumaczyć?:)
romero - 31-01-2011, 18:46
Do tego urzędu skąd ma być główny właściciel.
Zoriętuj się gdzie jest tańsze ubezbieczenie,bo na Mazowszu jest drogo.
Pozdrawiam.
zichu - 31-01-2011, 20:28
no ale ubezpieczyć go chyba mogę gdziekolwiek? przeciez może być na mazowieckich reejstracjach a ubezpieczony nawet w swietokrzyskim, czy nie?
a co do samej rejestracji czy w umowie kupna tez jest wazne kto jak jest wpisany?
cns80 - 01-02-2011, 07:59
romero napisał/a: | Do tego urzędu skąd ma być główny właściciel. | Dokładnie. Ja tak mam zrobione.
zichu napisał/a: | no ale ubezpieczyć go chyba mogę gdziekolwiek? przeciez może być na mazowieckich reejstracjach a ubezpieczony nawet w swietokrzyskim, czy nie? | Tak, ale jak będzie na blachach mazowieckich to mimo że ubezpieczasz w świętokrzyskim i tak policzą Ci stawkę mazowiecką.
romero napisał/a: | Zoriętuj się gdzie jest tańsze ubezbieczenie,bo na Mazowszu jest drogo. | Zależy który powiat i u którego ubezpieczyciela
JCH - 01-02-2011, 10:11
cns80 napisał/a: | Tak, ale jak będzie na blachach mazowieckich to mimo że ubezpieczasz w świętokrzyskim i tak policzą Ci stawkę mazowiecką. | Nie wiem czy dobrze myślę ale stawki ubezpieczeń kalkulują wg kodu pocztowego zamieszkania/zameldowania. Czy ma to związek z miejscem rejestracji? Czasem tak a czasem nie.
zichu - 01-02-2011, 17:22
no wlasnie chciałbym zarejestrować samochód na mazowieckich rejestracjach. a cenu ubezpieczenia u mnie też wcale nie są tak rewelacyjnie niskie:) ja mojego GDIka płacę ponad 600PLN na rok. brat za toledo płac ponad 750
romero - 01-02-2011, 19:51
zichu napisał/a: | chciałbym zarejestrować samochód na mazowieckich rejestracjach |
A czemu tak jeśli to nie tajemnica.Powiat Raciborski ma SRC.
Myślałem,że troszkę inaczej.Wtedy bym rozumiał.
Pozdrawiam.
zichu - 02-02-2011, 00:13
Jakoś mi WP lepiej wyglada:) po za tym noszę się z myślą zeby na stałe sie przenieśc do Płocka a zastanawiałem sie wlasnie jak to zrobić z samochodem zeby go nie trzeba było przerejestrowywać znowu(wiadomo i koszta rejesrtacji i OC). ale teraz juz wiem że wystarczy iśc z moja kobietą do UK w Płocku i tam wszystko zalatwic:)
i co znaczy "INACZEJ"?
romero - 02-02-2011, 21:15
Dobrze się zastanów.Licz się z tym,że na CB jeżeli używasz będą Cię wyzywali od "krawaciarzy"
zichu - 03-02-2011, 00:12
nie uzywam CB i dlaczego od krawaciarzy?:) nie znam tego CB-owskiego "slangu" dlatego pytam:)
po za tym jak już mowilem na 95% zamieszkam w Płocku więc od WP i tak nie uciekne:)
romero - 03-02-2011, 18:42
zichu napisał/a: | dlaczego od krawaciarzy?:) |
Bo widzisz WP dla mało uświadomionych to Warszawa.A jak Warszawa to krawaciarz.Nie powiem Ci dlaczego krawaciarz ??????
Zastanawiam się nad tym od baaaaaaaaaaaardzo dawna.Może kompleksy
|
|
|