Pajero II - [2.8 TD] Swiatlo przeciwmgielne
Faraonix - 31-01-2011, 19:53 Temat postu: [2.8 TD] Swiatlo przeciwmgielne Czy w jakis wersjach Pajero II bylo tylne swiatlo przeciwmgielne ?
Widzial ktos gdzie mozna kupic oryginalny przelacznik jesli takowy byl ?
Jezeli byly to moze sa jakies kable poprowadzone ktore da sie wykozystac...
Wymyslilem zeby przerobic lampy tylne. Sa w nich 4 postojowki/stopy. Przy postojowych palilyby sie wszystkie lekko, przy nacisnieciu stop wszystkie mocno, przy wlaczonych p/mgielnych dolne lekko, gorne mocno.
AndrzejM22 - 01-02-2011, 10:34
Ja mam oryginalnie przeciwmgielne . Umieszczone są w górnych lampach pod światłem wstecznym. A przełącznik jest obok zegarów po lewej stronie .
Przełącznik myślę ze można kupić na allegro .
Faraonix - 02-02-2011, 00:21
szukalem na allegro i ebay-ale nic nie znalazlem, mozesz zrobic fotke tego wylacznika ?
AndrzejM22 - 02-02-2011, 19:44
U mnie wygląda to tak
Uploaded with ImageShack.us
Tak miałem jak kupiłem Pajero instalacja wygląda na oryginalną tylnie lampy też . Zresztą wątpię żeby gdzieś w Austrii Skąd Pajero pochodzi ktoś majstrował przy nim. Jeden włącznik jest od przeciwmgielnych z przodu a drugi z tyłu . Chociaż w sumie to obrazek powinien być nieco inny na przełączniku ale ważne ze funkcje swoja spełnia.. Myślę ze ktoś kto sprzedaję części bez problemu sprzedał by ci taki przełącznik .
Faraonix - 02-02-2011, 21:55
Myslalem ze obrazek jest inny na tyl. Jak co to poszukam na szrocie od przednich, tylko jeszcze musze znalesc z bialym podswietleniem.
AndrzejM22 - 02-02-2011, 23:53
Zawsze można obrócić przełącznik o 180 stopni i wtedy będzie dobrze .
Powodzenia przy instalacji . Pozdrawiam
hajmanek - 03-02-2011, 14:05
No niebardzo mozna odwrocic, bo oryginalny ma neciecia i nie da sie wlozyc odwrotnie, chyba ze cos pokombinujesz. Ten na zdjeciu to jest oryginalny od tylnych przeciwmgielnych. Ja ostatnio podlaczalem przod. Poprowadzilem cala instalacje a wlacznik mialem oryginalny na przod z innego mmiska ze szrotu.
Faraonix jak chcesz miec biale podswietlenie to sciagnij z zarowki kolorowa "gumeczke".
Postaram sie zrobic dzisiaj zdjecie tego przelacznika i wstawie na forum
Faraonix - 03-02-2011, 18:26
o gumeczce wiem, w moim byla niebieska oryginalnie ale obawiam sie czy jest sam plastik bialy w wlaczniku, czy czasem nie jest pomaranczowy jak w zegarach (w moich byly biale). Bede i tak zmienial podswietlenie na LED jak we wszystkich wlacznikach
hajmanek - 04-02-2011, 19:58
Tu masz zdjecie tego wlacznika, to jest ten dolny
http://www.fotosik.pl/pok...3ee004e829.html
|
|
|