To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - Sterownik 4G67

Jacek C - 01-02-2011, 22:46
Temat postu: Sterownik 4G67
Witam
Czy ktoś może wie jak sprawdzić czy sterownik jest sprawny ponieważ posiadam dwa które odebrałem z naprawy tam twierdzą że na 100% są sprawne a mój lancer dalej nie chce jeździć na benzynie. A może jest ktoś z okolic Elbląga który ma taki silnik i mógłby wrzócić do siebie mój komp i sprawdzić czy jest ok. Mam na to tydzień gwarancji rozruchowej.

R-Man - 03-02-2011, 19:04

Jacek C, Zapraszam do Gdańska, zaraz za Cedry (więc bliżej Elbląga)
Mój lancer stoi bez komputera, i można szybko go podłączyć i sprawdzić :mrgreen:

Jacek C - 03-02-2011, 20:55

Jutro przedzwonię do Ciebie i się umówimy napewno skorzystam
R-Man - 04-02-2011, 08:18

ok ;)
Myślę że w okolicy nie znajdziesz innego lancera z tym silnikiem
503 653 655 to mój nr

Anonymous - 04-02-2011, 08:53

Ja jak coś mam oczywiście w pełni sprawy komputer oryginalny do tego silnika i też daleko do Was nie mam (Olsztyn)
Jacek C - 06-02-2011, 20:38

witam
wszystko już wiadomo no może częściowo
R-Man wielkie dzięki okazuje się że mam teraz dwa sterowniki po regeneracji i obydwa dobre a mój lancer dalej nie chce jeździć na benzynie.
Nie chce wchodzić na obroty i nie chce palić na zimnym silniku.
Może ma ktoś jakieś pomysły to będę sprawdzał chociaż prócz zasilania paliwem już chyba wszystko sprawdzałem i część już wymieniłem.
Od czego zacząć i jak??? W wolnych chwilach będę próbował sprawdzać
Dzięki za wszelkie pomysły

R-Man - 06-02-2011, 21:09

Spoko, jeśli mam możliwość, to staram się pomóc ;)

Generalnie sytuacja jest następująca - na rozgrzanym silniku auto chodzi w miarę normalnie, i przy dodaniu gazu występuje efekt znany mi z silników gaźnikowych - jakby dostawał za dużo powietrza i silnik zaczyna się dławić, dostaje chwilę zmuły i zaczyna wchodzić na obroty, a przy pełnym otwarciu przepustnicy prawie gaśnie

Na gazie to nie występuje, więc jedyne co może w tym wypadku szwankować to układ zasilania paliwem

Anonymous - 06-02-2011, 21:20

ja posiadam Palm i mogę online odczytać parametry pracy silnika itp.
taka diagnoza na pewno wskaże kierunki co sprawdzać/wymieniać :)
daleko nie mam i jak coś dysponuję częściami

Jacek C - 06-02-2011, 21:37

Jak znajdę chwilę to się odezwę i podjadę do Olsztyna może da się to w końcu uruchomić
Z góry dziękuję