Carisma - Techniczne - Odcięcie zapłonu.
Anonymous - 29-10-2006, 21:56 Temat postu: Odcięcie zapłonu. Witam wszystkich. Chciałbym zabezpieczyć samochodzić poprzez odcięcie zapłonu i pompki paliwa, możecie mi wytłumaczyć w jaki sposób to zrobić. Dodatkowo chciałbym zabezpieczyć autko w jakiś niekonwencjonalny sposób. Czy macie jakieś sugestie w jaki sposób?
Anonymous - 29-10-2006, 22:04 Temat postu: Re: Odcięcie zapłonu.
Hiloo napisał/a: | Witam wszystkich. Chciałbym zabezpieczyć samochodzić poprzez odcięcie zapłonu i pompki paliwa, możecie mi wytłumaczyć w jaki sposób to zrobić. Dodatkowo chciałbym zabezpieczyć autko w jakiś niekonwencjonalny sposób. Czy macie jakieś sugestie w jaki sposób? |
Odcięcie zapłonu - montujesz w "dziwnym" miejscu magiczny guziczek od odcięcia.
Co do niekonwencjonalnych sposobów zabezpieczania to jak byśmy powiedzieli jakie są to przestałyby być niekonwencjonalne, prawda?
Anonymous - 29-10-2006, 22:08
Co fakt to fakt. No to może chociaż powiesz mi w jaki sposób zrobić odcięcie zapłonu i pompki.. Od razu piszę że nie jestem jakimś fachowcem ale troszkę mogę pogłówkować
Juiceman - 03-11-2006, 09:30
Pojsc do serwisu gdzie to robia- nie zaplacisz duzo:)
Sienio - 07-11-2006, 17:55
Pitbull71 dobrze Ci radzi. Właśnie ja tak zrobiłem i oprócz fabrycznego autoalarmu mam to co Ty chcesz - odcięcie zapłonu i pompy paliwa jednym ukrytym " guziczkiem". Robiłem to u 2 różnych elektryków.
Nie miałem schematu instalacji i wolałem polegać na fochowcu.
Anonymous - 07-11-2006, 18:13
jako niekonwencjonalny sposob zabezpieczenia polecam kranik na przewodzie paliwowym zamontowany w sposob niewidoczny lub nie wzbudzajacy podejrzen.
naprawde bardzo prosty i skuteczny sposob.
p.s. samochodow typu carisma nikt nie kradnie, wiec nie wiem czy jest oplacalne inwestowanie w jakies hiper-super zabezpieczenia.
saphire - 07-11-2006, 18:42
Hehe samym najlepszym zabezpieczeniem jest właśnie odpowiednia marka samochodu
Anonymous - 28-01-2007, 01:44
Możesz odciąć dopływ prądu od pompy paliwa sam-(co do zapłonu to lepiej tam nie grzebać bo odłączysz/załączysz coś nie tak i spalisz komputer a to wiesz ile kosztuje...) więc odnajdż pompę paliwa ona jest w baku ale ja jeszcze nie rozbierałem to nie wiem czy dostęp do kabli od niej będzie pod tylnim siedzeniem czy pod podłogą(kanał niezbędny wtedy) nie pomyl z drugą wtyczką od paliwowskazu ,poczym jak juz znajdziesz te kable o w obwód (+) podłącz jakiś przełącznik i ukryj go dobrze-kable oczywiście sobie przedłuż i pociągnij np pod konsole środkową (pamiętaj o tym żeby dobrze zaizolowac te kable !)
|
|
|