Chcę Kupić Space Stara - [MSS 1.3] Space Star 1.3 2001-2003
kkmaslowski - 04-02-2011, 10:55 Temat postu: [MSS 1.3] Space Star 1.3 2001-2003 Witam!
Chcę kupić Space Stara z silnikiem 1.3 . Oglądałem w Lublinie 2 sztuki, niestety w kiepskim stanie i z większym silnikiem. Znalazłem taką ofertę:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1426353578
Może ktoś z forum wcześniej się o niego dowiadywał?
Cena jest bardzo atrakcyjna, tyle że samochód jest sprowadzony z Włoch. Słyszałem sporo negatywnych opinii o autach ściąganych z tego kraju...
drtymf - 04-02-2011, 11:49
Włosi o auta nie dbają zazwyczaj szczególnie w większych miastach więc bardzo dobrze trzeba się przyglądać blachom.
Elektryka tylko z przodu. Brak el. lusterek więc coś biedny na COMFORT . Niewidoczne radio więc nie wiadomo czy oryginał. Jak pisze że pokazuje tylko temp. i spalanie znaczy raczej że nie.
Brak książki serwisowej. Przebieg "standardowy". Coś czerwonego wisi mu z lewej strony pedału sprzęgła.
Samochód typowo od handlarza - wypucowany w środku, silnik wymyty jak w nówce. Po zdjęciach wiele się dowiedzieć nie da. Zdjęcie bagażnika mogłoby więcej odpowiedzieć na temat jak był używany ale podejrzewam że tam też wyczyszczone.
Wgnieciona tylna klapa po prawej stronie nad znakiem space star. Słupek na drzwiach kierowcy w połowie wysokości szyby dziwnie wygląda , jakby trochę odgięty.
Nowy komplet opon może świadczyć o tym że coś nie tak z geometrią podwozia, zazwyczaj handlarze ich nie wymieniają.
Tyle widzę.
Cena faktycznie niewielka jednak trzeba doliczyć raczej wszystkie opłaty więc rośnie. Najlepiej zapytaj sprzedającego czy coś już płacił.
Z tego co pamiętam ostatnio u nas się nie pojawiał.
W sumie obejrzałbym go jeśli za daleko nie masz ale z wizyta na jakiejś diagnostyce gdzie Ci posprawdzają wszystko łącznie z geometrią, W sumie do Kielc do ASO z Buska będzie ze 30-40km. No i obowiązkowo czujnik grubości lakieru żeby zobaczyć ile na nim szpachli. Z Włoch bym się spodziewał że będzie dość mocno blacharsko robiony.
cns80 - 04-02-2011, 13:48
kkmaslowski napisał/a: | tyle że samochód jest sprowadzony z Włoch. Słyszałem sporo negatywnych opinii o autach ściąganych z tego kraju... | Pewnie równie dużo opinii słyszałeś o tym jakie to dobr są auta ściągane z Niemiec Nie wierz w bajki.
kkmaslowski napisał/a: | http://allegro.pl/show_item.php?item=1426353578 | Koło COMFORTA to on nawet nie stał. Zwykłe FAMILY.
[ Dodano: 04-02-2011, 13:50 ]
drtymf napisał/a: | Z Włoch bym się spodziewał że będzie dość mocno blacharsko robiony. | Biorąc pod uwagę jakie są ceny napraw blacharskich we Włoszech to musiałby być robiony w Polsce, a w takim razie dlaczego nie zrobili tej tylnej klapy od razu ? Chyba że dla odwrócenia uwagi
drtymf - 04-02-2011, 15:17
cns80 napisał/a: |
Biorąc pod uwagę jakie są ceny napraw blacharskich we Włoszech to musiałby być robiony w Polsce, a w takim razie dlaczego nie zrobili tej tylnej klapy od razu ? Chyba że dla odwrócenia uwagi |
Powiem Ci że też nad tym myślałem . Albo też ktoś przypadkiem zagiął. W sumie te tylne klapy mają miękkie blachy
Już w sumie od kilku osób mieszkających we Włoszech i samych włochów słyszałem opowieści jak się np.: w Mediolanie parkuje. Nie nastraja optymistycznie ale w sumie Niemcy za to to same stare dziadki którzy babcie do kościoła raz w tygodniu wożą i przy okazji do Lidla. A resztę tygodnia nowiutki samochód stoi w garażu bo potem trzeba sprzedać tanio z niskim przebiegiem i bez uszkodzeń WIadomo - jak kupować to niemieckie - Ordnung must sein!
A serio to nie skreślam żadnego wozu z racji pochodzenia - trzeba się za to dobrze przyglądać.
pablo eldiablo - 04-02-2011, 15:51 Temat postu: Re: Space Star 1.3 2001-2003
kkmaslowski napisał/a: | Witam!
Chcę kupić Space Stara z silnikiem 1.3 . |
Cześć, jeśli byłbyś zainteresowany 1.3 sprzed liftingu - mój będzie wkrótce do sprzedania.
12/13 albo 19/20 lutego planuję być w weekend w Lublinie - możesz obejrzeć samochód.
Pzdr!
RaVciO - 04-02-2011, 22:04
Co do aut z Italii. Kolega kupił Mondeo kombi z 2002r. 1.8 benzyna. Auto pod względem mechanicznym super, w środku także ok. A co do lakieru, to ma obcierkę na przednim i tylnym zderzaku i nic poza tym.
cns80 - 07-02-2011, 07:46
RaVciO napisał/a: | Co do aut z Italii. Kolega kupił Mondeo kombi z 2002r. 1.8 benzyna. Auto pod względem mechanicznym super, w środku także ok. A co do lakieru, to ma obcierkę na przednim i tylnym zderzaku i nic poza tym. | Mam takie same doświadczenia. Mechanicznie to oni dbają, a wizualnie to niestety takie tam maja realia parkowania.
drtymf - 07-02-2011, 08:37
Mi właśnie chodziło o parkowanie. Mogłem napisać od razu.
Manuela - 07-02-2011, 15:25
Ja nie wiem, czy to takie foty, czy taki kolor nadwozia, ale ja mam wrażenie że listwa ochronna poniżej klapy na zderzaku powinna być czarna, a na tych fotach wygląda na pomalowaną. I teraz pytanie, czy jest pomalowana i nie powinna, czy jest bo powinna, czy też nie jest, a na zdjęciu się zlewa i mieni mi się w oczach
jewiurz - 07-02-2011, 15:39
jest polakierowana i tak powinno być
drtymf - 07-02-2011, 16:02
Manuela, zależy od wersji - tak jak jewiurz, napisał w Comfortach jest i powinno być.
Manuela - 07-02-2011, 16:24
drtymf napisał/a: | Manuela, zależy od wersji - tak jak jewiurz, napisał w Comfortach jest i powinno być. |
opcjóf jak mrófkóf - oczopląsu idzie dostać
drtymf - 08-02-2011, 08:21
W sumie podstawowych jest mało. Ale za to zależnie od tego skąd ściągany to takie dziwactwa czasami są że masakra
franek333 - 09-02-2011, 20:20
Witaj!
w czerwcu zeszłego roku mieliśmy możliwość odkupienia od swojej sąsiadki Space Stara z tym że silnikiem z 99r, którego poprzednim właścicielem był "pie... brudas Włoch".
Tylko cena niższa od tych z allegro o 1.5 tyś skłoniła nas do jego zakupu.
Normalnie chcą 8. ... i wszystko później wyszło.
Z wypowiedzi sąsiadki, gość nie przykładał się do czystości i ładu pojazdu ani serwisu.
Brakowało kilku pierdułek jak klosza lampy podsufitowej, włącznika opuszczania szyby, popielniczki.. takie rzeczy trochę kosztują, na dodatek, debil miał zamontowane twittery które później sobie wymontował a dziury w drzwiach zostały. Tapicerka i podłoga była brudna, a fotele poprzepalane w kilku miejscach.
Ogólnie wiele rzeczy trzeba było sobie powymieniać i dołożyć tyle co miałbym tego z allegro ale nie z Włoch.
Ogólnie auto polecamy ale nie z Włoch !!!
kkmaslowski - 09-02-2011, 20:35
Dziękuję za wszystkie rady. Odpuściłem sobie tą sztukę. Fakt, lepiej dać więcej za pewne auto, niż szukać 'super promocji' na allegro... Aktualnie szukam Space Stara lub Carismy, z rocznika mniej więcej jak w temacie. Nie chcę zaczynać wojny które auto lepsze Jeden i drugi model bardzo mi się podoba. Główną zaletą Space Stara jak dla mnie jest silnik 1.3, czyli małe spalanie przy pojemnym wnętrzu. Nigdy nie miałem diesla ani samochodu z gazem i wolał bym pozostać przy zwykłym benzyniaku. Carisma 1.6 również ma całkiem przyzwoite zużycie paliwa, jak na swoją moc.
|
|
|