To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Ładowarka podtrzymująca

Anonymous - 05-02-2011, 16:10
Temat postu: Ładowarka podtrzymująca
Witam!

Jako iż podobnego tematu nie znalazłem tworzę nowy. Wiem, że to nie forum od tego, ale jest to jakby nie patrzeć motoryzacja.
Jestem oddanym użytkownikiem skuterów i co zimę/wiosnę przerabiam ten sam problem - akumulator.
Więcej nie chcę się z nim męczyć. Mam w zamierzeniu zakup ładowarki podtrzymującej.
Przez Auto-Świat zasugerowałem się akurat Ctek'iem, bo nie bardzo odnajduję się w temacie.
Szybkie przejrzenie portalu aukcyjnego pokazało, że znajdę coś sensownego (tak mi się wydaje...) do 200zł z przesyłką.

Czego używacie, co polecacie i dlaczego akurat tego. Wszystkie opinie mile widziane, oprócz tego, że można akumulator wykręcić na zimę i odstawić do ciepłego :)

mitsu00 - 05-02-2011, 17:11
Temat postu: Re: Ładowarka podtrzymująca
bartek2800 napisał/a:
Witam!

Jako iż podobnego tematu nie znalazłem tworzę nowy. Wiem, że to nie forum od tego, ale jest to jakby nie patrzeć motoryzacja.
Jestem oddanym użytkownikiem skuterów i co zimę/wiosnę przerabiam ten sam problem - akumulator.
Więcej nie chcę się z nim męczyć. Mam w zamierzeniu zakup ładowarki podtrzymującej.
Przez Auto-Świat zasugerowałem się akurat Ctek'iem, bo nie bardzo odnajduję się w temacie.
Szybkie przejrzenie portalu aukcyjnego pokazało, że znajdę coś sensownego (tak mi się wydaje...) do 200zł z przesyłką.

Czego używacie, co polecacie i dlaczego akurat tego. Wszystkie opinie mile widziane, oprócz tego, że można akumulator wykręcić na zimę i odstawić do ciepłego :)
Ja używam CTEK:a MXS 5.0 z mocą ładowania od 90-160 mAh, bo w moim OII 2.2 akku ma 110 mAh. Ten prostownik to wspaniała rzecz. Nie tylko ładuje, ale i regeneruje zaniedbane akumulatory, usuwa osady i podtrzymuje ładowanie po zakończeniu ładowania. Można go mieć podłączonego nonstop jeśli auto nie jest używane przez dłuższy okres, bo ma funkcję Stand by.
Anonymous - 13-02-2011, 08:11

szkoda, że tylko jedna odpowiedź :(

Dzięki mitsu00, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że nie stracę kasy.