To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Kieszeń radia

Torp12 - 05-02-2011, 22:49
Temat postu: Kieszeń radia
Heja,

Chce u siebie wymienić radyjko ale napotkałem drobny problem przy montażu. Otóż wydaje mi iż poprzedni właściciel coś tam modził i teraz jest problem z włożeniem kieszeni.
Zobaczcie sami na fotkach i powiedzcie czy tak ma być czy coś było zmieniane.
Rzeczy moim zdaniem zmienione na czerwono.

Linki do fotek :
Fotka 1 Fotka 2

pozdr.

sveno - 05-02-2011, 23:33

eee, na jakich fotkach?
pitbu77 - 06-02-2011, 00:28

Masz pełną "serię", żadnych niefabrycznych modyfikacji. Boczne otwory z wystającym rantem może zaklep małym młotkiem żeby kieszeń nie haczyła przy montażu.
Jackall - 06-02-2011, 00:56

Dokładnie jak pisze pitbu77, zaklep te wystające ranciki chyba że bez tego radio wejdzie, wsadź pół kieszeń i pozaginaj w niej blaszki żeby się pewnie trzymała. Przykręcanie radia do grodzi odpuściłbym sobie chyba że planujesz jakąś hi-endową zabudowę ale wtedy to i tak łatwiej stracić całe auto niż tylko zamek czy szybę. Poza tym żeby przykręcić śrubkę za radiem to chyba trzeba mieć małe japońskie rączki albo rozebrać pół kokpitu.

PS: sveno: nie będę mówił na jakich fotkach bo powiesz że do trzech razy sztuka :wink:

fergul11 - 06-02-2011, 04:15

Torp12 napisał/a:
Chce u siebie wymienić radyjko ale napotkałem drobny problem przy montażu.

zmieniasz 1din na 2din czy zostajesz przy standardowym wymiarze 1din?

sveno - 06-02-2011, 09:56

Jackall napisał/a:
PS: sveno: nie będę mówił na jakich fotkach bo powiesz że do trzech razy sztuka

Poważnie nie bylo tam żadnej fotki jak to przeglądałem pierwszy raz! odświeżałem strone i nic, a widzicie, że autor edytował swój pierwszy post.

pitbu77 - 06-02-2011, 11:47

sveno, mamy to ;) Diabeł ogonem nakrył.

Jackall napisał/a:
Poza tym żeby przykręcić śrubkę za radiem to chyba trzeba mieć małe japońskie rączki albo rozebrać pół kokpitu.

Albo rozebrać pół kokpitu. Nawet mój 3-letni syn nie był w stanie włożyć tam rączki a lubi z Tatą (czyli ze mną :biggrin: ) majsterkować. U siebie mam złapaną pół-kieszeń na blaszkach a śrubę z radia, tę co wystaje z tyłu radia ulokowałem w tym otworze centralnym co widać na zdjęciu nr 1... Po zdjęciu plastików bocznych z konsoli oczywiście.

nietoperek - 06-02-2011, 11:59

Cytat:
Albo rozebrać pół kokpitu. Nawet mój 3-letni syn nie był w stanie włożyć tam rączki a lubi z Tatą (czyli ze mną :biggrin: ) majsterkować. U siebie mam złapaną pół-kieszeń na blaszkach a śrubę z radia, tę co wystaje z tyłu radia ulokowałem w tym otworze centralnym co widać na zdjęciu nr 1... Po zdjęciu plastików bocznych z konsoli oczywiście.

A nie łatwiej by było ściągnąć plastik od lewarka, potem centralny i odkręcić 2 śruby? i całość ma się na wierzchu i nie trzeba nic lutować.

pitbu77 - 06-02-2011, 14:05

nietoperek napisał/a:
i całość ma się na wierzchu i nie trzeba nic lutować.

A kto coś o lutowaniu pisał? Poza tym już po włożeniu radia trzeba poukładać kable i sprawdzić czy dobrze jest zamocowane. To czemu chcesz ściągać centralną konsolę a nie boki konsoli? I do tego, z tego co pamiętam pół-kieszeń chyba rantem siedzi na obwódce otworu na radio w konsoli centralnej...

Torp12 - 06-02-2011, 15:20

Zostaje przy 1 dinn, nie potrzebny mi ekran;)
Posta edytowalem bo dodalem dodatkowo linki jakby zdjec faktycznie nie bylo widac.

No wlasnie te nity z boku zachaczaja o kieszen co znacznie utrudnia montaz. Ale skoro tak bylo to wezme je zaklepie albo podszlifuje o bedzie git.
dzieki za pomoc:)

pozdr.

nietoperek - 06-02-2011, 17:35

Cytat:
A kto coś o lutowaniu pisał?

Wybacz coś zile przeczytałem :P
Mi jest łatwiej tak potrzebuje jakieś 5min i radio mam na wierzchu, dodam że radio jest na stałe przykręcone i żeby je wyjąć trzeba wyjąć cały ten stelaż.

Jackall - 06-02-2011, 22:12

Torp12 napisał/a:
zdjec faktycznie nie bylo widac

Jak ja pierwszy raz czytałem to zdjęć co prawda nie było ale linki tak więc pewnie sveno oglądał jeszcze przed edycją :)