To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - CB-Radio do Sigmy

Anonymous - 30-10-2006, 11:47
Temat postu: CB-Radio do Sigmy
Witam!
Zbuntowałem sie na drogówke i chcę kupić jakie¶ radyjko.
Możecie polecić jakies konkretne modele? Używacie takiego sprzętu?

Anonymous - 30-10-2006, 22:47

ja od lat używam ALANA 19 służyło mi w ciężarówce nie zawodnie lub president innych nie polecam i dobrze sprzęt zestroj to podstawa
TommiCrazy - 12-12-2006, 15:09

chce kupic sobie cb radio ale mam dwa problemy ktorymi ktos mi zabił gwozdzia..... po pierwsze powiedziano mi ze w UK radia pracuj± na innych zakresach a po drugie ktos mi powiedzial ze bez jakiejs rejestracji to mnie tam zara namierz± i skonfiskuj± sprzęcik....oraz przyzwoicie ukaraj±.......
roch_27 - 12-12-2006, 18:29

Piotrek już było o tym trochę KLIK :wink:

pozdro

Anonymous - 12-12-2006, 18:30

old napisał/a:
ja od lat używam ALANA 19 służyło mi w ciężarówce nie zawodnie lub president innych nie polecam i dobrze sprzęt zestroj to podstawa

Ja tez polecam Alana bardzo dobry sprzet i mało awaryiny. A co do rejestracji to prawdopodobnie nie jest juz wymagana ale o to trzeba zapytać fahowców

Anonymous - 14-12-2006, 19:35

Rejestrować nie trzeba pod warunkiem, że nie przekraczasz 4W na antenie i co najważniejsze masz homologację na Polskę, więc na używki trzeba mocno uważać. Osobi¶cie polecam Midlanda najtańszy nowy model kosztuje koło 270pln + 40 antena.
Anonymous - 15-12-2006, 11:36

burst napisał/a:
Osobi¶cie polecam Midlanda najtańszy nowy model kosztuje koło 270pln + 40 antena.

Z całym szacunkiem, ale Midland to straszna kicha. Miałem krótkofalówkę i jaki¶ czas CB - sprzęt miał słaby zasięg, strasznie trzeszczał a i jako¶ć wykonania pozostawiała wiele do życzenia.
Z Midlanda to używam tylko oleju do mojego enduro :mrgreen:

Anonymous - 16-12-2006, 11:02

Osobiscie polecam radyjko http://www.allegro.pl/ite...k_490_plus.html
posiadam je od około pół roku ma bardzo dobry odsłuch, zadnych zbednych trzasków i smieci , tylko to co nas interesuje.dodatkowo ma procesor dzwięku i wbudowane wzmocnienie mikrofonu jak i sygnału przychodzacego.Pozdrawiam