To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - osłona przegubu

waclaw2727 - 07-02-2011, 18:58
Temat postu: osłona przegubu
witam jak wymienić osłonę przegubu wewnętrznego
to znaczy wystarczy odkręcić sprzęgiełko zdjąć zabezpieczenie sworzeń górny wyjąć końcówkę drążka zdjąć całą piastę i już powinien wyjść ? czy nadal coś jeszcze muszę zrobić ?
pękła mi osłona przegubu i chcę wymienić tylko nie wiem jak to się potoczy a nic nie chcę robić na siłę

jakiego smaru nałożyć bo nie dostałem w zestawie z gumą??????

zbyszekm2 - 07-02-2011, 19:53

jeśli lewa strona, to musisz wyszarpnąć z most, jeśli z prawej to odkręć 4 śruby od półoś która wchodzi w most. później jeśli to lewa strona,zdejmij opaskę metalowa na przegubie duża i małą, zsuń gumę z przegubu, w przegubie od środka masz pierścień zabezpieczający przegub, wyjmij go i wyjmij kosz (uważaj aby nie powypadały ci kulki. Prawa strona, to musisz zdjąć kapsel i pod nim masz zabezpieczenie półosi, taki seger, zdejmij go i wyjmij półoś, zdejmij stara gum nałóż nowa i złóż w odwrotnej kolejności.
waclaw2727 - 07-02-2011, 22:22

zbyszekm2 napisał/a:
jeśli lewa strona, to musisz wyszarpnąć z most, jeśli z prawej to odkręć 4 śruby od półoś która wchodzi w most. później jeśli to lewa strona,zdejmij opaskę metalowa na przegubie duża i małą, zsuń gumę z przegubu, w przegubie od środka masz pierścień zabezpieczający przegub, wyjmij go i wyjmij kosz (uważaj aby nie powypadały ci kulki. Prawa strona, to musisz zdjąć kapsel i pod nim masz zabezpieczenie półosi, taki seger, zdejmij go i wyjmij półoś, zdejmij stara gum nałóż nowa i złóż w odwrotnej kolejności.

dziękuje za info jest to strona lewa ale chcę nasmarować całość jak już będę robił dzięki jeszcze raz