Carisma - Ogólne - [Carisma 1.6] Filtr Paliwa i przewody do niego
Mawashi - 10-02-2011, 15:57 Temat postu: [Carisma 1.6] Filtr Paliwa i przewody do niego Witam,
to tak posiadam Carisme 1.6 benz +lpg, i chciałem wymienić filtr paliwa w aucie pojechałem do mechanika i się okazało że jest według niego"dość bardzo zardzewiałe" i strach to ruszać tylko na moją odpowiedzialność, więc chwilowo dałem sobie z tym spokój i nie wymieniałem filtra. Dodał że jak zacznie tam grzebać to istnieje ryzyko uszkodzenia kabli co biegną do tego filtra. I powiedział że jak wymieniać filtr to i te kable paliwowe.
Pytanie gdzie mogę dostać takie kable da się to kupić przez internet czy trzeba na jakieś szroty jeździć?, osobiście wolałbym nówki żeby nie mieć z tym już problemów. Szukałem przez google ale nie wiem jak to fachowo nazwać : "kable paliwowe do filtra paliwa?", biegną one od baku aż do filtra więc małe to nie jest (chyba tak mówił jak dobrze pamiętam)
Jakby ktoś miał jakieś propozycje gdzie można takie kable/przewody dostać to bardzo bym prosił.
A u was jak z tymi kablami patrzyliście może nie musowo ich wymieniać
sniegu - 02-04-2011, 22:58
Mawashi gdzi masz filtr pod filtrem powietrza czy w baku paliwa?
A mechanik niech nie marudzi tylko niech się weźmie do roboty Ja miałem wymianę filtra rok temu i musisz to zrobić Wcześniej czy później. jak u mnie wymieniał znajomy ojca to skasował 150 zł i auto stało u niego 3 dni i taka sama sytuacja jak u Ciebie tylko widać moi się znali na rzeczy bo najpierw poszło WD 40 ale nic to nie dało potem polewali to "ulubionym" napojem do obiadu czyli colą aż w końcu zaryzykowali i powoli nagrzewali w jakiś sposób czy klucz czy cały filtr aż śruba puściła. Jak usłyszałem że robili to na gorąco to myślałem że ich za... za to że mogli coś Zrobić Cari ale teraz jestem zadowolony. Moja rada jeżeli mechanik nie jest pewny to go zmień.
[ Dodano: 02-04-2011, 23:02 ]
A jak coś chcesz z części to Polecam Japaneze podajesz mu vin i zawsze przychodzi to co ma przyjsć a nie potem sciąganie części a auto musi stać na warsztacie bo nie potrafią nic dopasować wiem bo to już przerabiałem w moim mieście. Jak chcesz nr to dawaj na priva
|
|
|