To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E52A 1.8] Siłownik centralnego zamka (drzwi przednie prawe)

darek84kielce - 12-02-2011, 23:53
Temat postu: [E52A 1.8] Siłownik centralnego zamka (drzwi przednie prawe)
Witam ponownie, po wygranej walce z biegami, mam kolejny problem :cry:
Odkąd jestem posiadaczem Gala centralny zamek nie działa w drzwiach przednich pasażera, ani nie otwiera ani nie zamyka, zamknięcie i otwarcie możliwe jest tylko bezpośrednio kluczykiem lub od wewnątrz przełącznikiem przy klamce. Czy ktoś wie gdzie znajduje się siłownik w tych drzwiach rozebrałem je ale nie widzę tam żadnego siłownika czy też silniczka w odróżnieniu do drzwi tylnych gdzie czarny silniczek zamontowany jest przy zamku. Zauważyłem że do zamka dochodzi kostka i podczas pracy c. zamka pojawia się tam prąd. jednak ta kostka sobie wisi a w zamku nie ma silniczka żeby ją podpiąć, jest tylko prostokątny otwór w którym widać plastikowe kółeczka zębate. Zupełnie jakby czegoś brakowało. Macie może jakieś pomysły?

Soner - 13-02-2011, 05:48

darek84kielce napisał/a:
jest tylko prostokątny otwór w którym widać plastikowe kółeczka zębate. Zupełnie jakby czegoś brakowało. Macie może jakieś pomysły?

Tak tutaj brakuje siłownika bo
darek84kielce napisał/a:
czarny silniczek zamontowany jest przy zamku
jak sam napisałeś. U mnie bynajmniej tam jest właśnie siłownik. Możesz go zastąpić zwykłym siłownikiem 3,5kg montując go na dźwigienkach (prętach metalowych) prowadzących do klamki i wykorzystasz 2 przewody. Które? To sam sobie zobaczysz (z tego co widzę miernik obcy Ci nie jest :) ), musi się pojawiać na dwóch przewodach na przemian impuls "+".
darek84kielce - 20-02-2011, 22:35

Dzięki za odp. Już wiem o co biega :lol: Rozebrałem drzwi kierowcy i tam w zamku jest wyjście z silniczka na kostkę, czyli ktoś pozbawił tamten zamek silniczka.